Zorgen omtrent Polygon dat tijdelijk netwerkstoringen ondervond

Louise de Graaf


Polygon (MATIC), de grootste layer-2 (L2) schaaloplossing van Ethereum (ETH), kwam onlangs in de problemen. De zero-knowledge Ethereum Virtual Machine (zkEVM) ondervondt een uitval als gevolg van een probleem met de blockchain sequencer.

Het officiele X kanaal van Polygon kwam naar buiten dat het probleem zich strikt beperkt hield tot de zkEVM. Het heeft geen verdere impact gehad op andere blockchain netwerken die met de Polygon Chain Development Kit (CDK) zijn ontwikkeld. Hierdoor blijven de Polygon Proof of Stake (PoS) blockchains, de CDK zelf, en alle overige met de CDK gecreëerde ketens onaangetast door deze specifieke kwestie.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Oorzaak storing

De oorzaak van het probleem ligt bij de blockchain sequencer. Dit is een systeem dat transacties ordent en bundelt voordat ze als een groep naar de blockchain worden verzonden, om efficiëntie en doorvoer te verhogen.

Polygon had het probleem vanmiddag opgelost en alles werkt weer naar behoren. Later volgt een uitgebreidere debriefing. Dit houdt in dat er een gedetailleerde analyse wordt uitgegeven, bedoeld om de oorzaken van een probleem te documenteren.

ZkEVM nog maar een jaar oud

In maart 2023 introduceerde Polygon de zkEVM op het mainnet in bètaversie. Het doel was het mogelijk maken voor ontwikkelaars om smart contracts uit te rollen tegen lagere kosten.

Als open-source platform reproduceert de zkEVM de transactieverwerking omgeving van

Ethereum’s mainnet, en faciliteert het schalen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) door het bundelen van transacties.


Terra’s Do Kwon nu een jaar in de bak: dit is het bizarre verhaal

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Koersvooruitzichten Polygon

MATIC heeft recent een koersdaling ervaren die door onze analisten als een gunstige correctie wordt gezien. Uit een recente analyse blijkt een ‘12345 Elliott Wave’ patroon aanwezig te zijn. De recente daling zorgt voor een ‘golden pocket’ tussen de 50% en 61,8% Fibonacci-niveaus (specifiek tussen $0,922 en $0,993).

Vooruitzichten suggereren een opwaartse trend boven $1,50, zolang de prijs boven $0,68 blijft. Als de voorspellingen uitkomen zou dit een stijging betekenen van 50% ten opzichte van de huidige koers van $1.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment