Zorgen ethereum ETF’s voor explosie? Expert deelt verwachting

Louise de Graaf


De eerste Amerikaanse Ethereum (ETH) spot beursfondsen (ETF’s) zijn onlangs goedgekeurd. Nu is natuurlijk de vraag; hoeveel kapitaal gaan deze fondsen aantrekken? Volgens de bekende ETF-expert James Seyffart zal dit een stuk minder zijn dan de succesvolle lancering van de Bitcoin (BTC) ETF’s eerder dit jaar. In een interview met vermogensbeheerder Bitwise legt hij uit waarom.

5 Ethereum-ETF’s gewijzigd vlak voor deadline: ‘Het gaat gebeuren’

5 Ethereum-ETF's gewijzigd vlak voor deadline: 'Het gaat gebeuren'

Verschil Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)

In het interview legt Seyffart uit dat hij verwacht dat de Ethereum ETF’s slechts 20 tot 25 procent van de vraag van Bitcoin ETF’s kunnen ervaren. Dat heeft volgens hem voornamelijk te maken met het feit dat de totale waarde van ethereum 30 procent is van bitcoins waarde.

De totale marktwaarde van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven 1,37 biljoen dollar. Ethereum is de grootste altcoin van de markt en is 457,5 miljard dollar waard.

Ondanks dat de waarde van ethereum dus ongeveer 30 procent van de waarde van bitcoin is, schat Seyffart het succes van de ethereum fondsen iets lager in. Zoals benoemd verwacht hij dat de vraag zal blijven steken op 20 tot 25 procent.

Het verschil van 5 tot 10 procent heeft volgens hem te maken met het feit dat een ethereum ETF relatief weinig nut biedt ten opzichte van de cryptocurrency zelf.

ETH biedt meer nut dan aandeel in ETF

Wanneer een investeerder ETH in een wallet heeft zitten dan kan diegene de crypto staken of gebruiken binnen de talloze applicaties die op de Ethereum-blockchain gebouwd zijn. Wanneer een investeerder echter in een ETF investeert dan bezit diegene enkel een aandeel in het fonds.

De investeerder kan hiermee dus geen ETH staken of de crypto gebruiken. Het zit vast in het fonds. Seyffart vat het als volgt samen tijdens het interview:

“De kloof tussen ETH als ETF en de cryptocurrency ETH zelf is iets groter dan de kloof tussen Bitcoin en Bitcoin als ETF-wrapper.”

Volgens de expert is het dus waarschijnlijk dat de vraag naar de ethereum ETF’s lager zal liggen dan bij die van bitcoin. Desalniettemin verwacht hij dat de beursfondsen een “grote lancering” zullen zien en dat er zeker vraag zal zijn vanuit investeerders. Dit zal echter minder spectaculair zijn dan de lancering van de bitcoin ETF’s in januari dit jaar.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment