Zomer is de perfecte tijd om crypto te kopen, volgens expert

Louise de Graaf


De zomer staat voor de deur en voor velen betekent dit niet alleen zonnige dagen en vakanties, maar ook een kans om te investeren. In de wereld van crypto wordt deze zomer gezien als een perfect moment om in te stappen, althans volgens Arthur Hayes, een bekende figuur in de cryptowereld.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Arthur Hayes voorspelt groene cryptozomer

Hayes, medeoprichter CEO van BitMEX, heeft onlangs zijn visie gedeeld op de huidige staat van de cryptomarkt. Hij gelooft dat dit het juiste moment is om te investeren. Dit zou volgens hem een mooie kans zijn voordat de crypto-industrie het opwaartse momentum weer oppakt.

BitMEX is een platform voor cryptoderivatenhandel, opgericht in 2014. BitMEX biedt handel in futures en opties voor een groot aantal cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH).

In een interview met CoinTelegraph zei Hayes dat dit een uitgelegen kans is voor mensen die nog geld hebben liggen. Zo verkondigde hij:

“De mensen die fiat en extra geld hebben en dat willen besteden aan crypto, dit is de perfecte gelegenheid om dat te doen.”

Om mensen de stap te laten zetten in de wereld van crypto, zal een stimulans nodig zijn. Volgens Hayes zal het huidige monetaire beleid een grote rol spelen. Overheden kunnen niet tegen tegen de torenhoge inflatie op in sommige landen. Argentinië is hier een groot voorbeeld van. Daar is bitcoin momenteel een populaire keuze als vervanging voor de plaatselijke fiatvaluta.

De komende jaren zullen dan ook cruciaal zijn voor de geldstroom naar crypto. Aan het einde van het jaar verwacht hij de start van de toestroom en de stijging:

“Grote economieën over de hele wereld gaan nog meer geld drukken tussen nu en, laten we zeggen, de komende 18 tot 24 maanden,” voorspelde Hayes.

Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben positieve invloed op cryptomarkt

Hoewel Hayes verwacht dat de zomer rooskleurig zal worden voor crypto, hebben we de afgelopen weken een bloedbad gekend. Toch denkt de oprichter van de cryptobeurs dat we de ergste dalingen achter ons hebben gelaten. Eerder liet hij in een blog namelijk weten dat hij denkt dat bitcoin het laagste punt wel gezien heeft.

Waarom de cryptomarkt dan weer omhoog zal gaan, zal volgens de multimiljonair alles te maken hebben met de aankomende presidentsverkiezingen in Amerika. In het verleden hebben de vierjaarlijkse verkiezingen in de Verenigde Staten geleid tot een stijging.

Hayes gelooft dat de Amerikaanse autoriteiten alles uit de kast zullen trekken om Joe Biden te laten herkiezen. Dit zou een ‘losser monetair beleid’ vereisten, stelt hij.

“Wanneer je de portemonnee van de overheid controleert, is het heel gemakkelijk om dat te doen door geld te drukken, te lenen en in verschillende vormen aan mensen uit te delen,” sluit Hayes af.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 318Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment