Zeldzaam plaatje op Ethereum verkocht voor bizar bedrag van $17 miljoen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) behaalde gisteren een nieuw prijsrecord en trok ook de rest van de markt met zich mee. Het optimisme slaat nu over naar andere cryptocurrencies, waaronder naar non-fungible tokens (NFT’s).

Van de populaire CryptoPunks NFT-collectie is deze week zeldzaam exemplaar verkocht voor een gigantisch bedrag.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zeldzame CryptoPunk verkocht voor enorm bedrag in ethereum

Dat blijkt uit het transactieoverzicht op de decentrale app (dApp) van het CryptoPunks-project. Punk nummer 3100, één van de 9 ‘Alien Punks’, is verkocht voor maar liefst 4.500 ethereum (ETH).

Bij de huidige ETH koers is de CryptoPunk dus zo’n 17 miljoen dollar waard.

Nog twee andere kopers hadden 4.500 ETH en 4.250 ETH geboden, maar uiteindelijk heeft de derde bieder gewonnen. Oorspronkelijk werd 4.710 ETH gevraagd door de verkoper, maar dat doel is klaarblijkelijk niet behaald.

Echter lijkt de gestegen koers de verkoper te hebben overgehaald. Toen de vorige eigenaar de NFT beschikbaar stelde voor de verkoop, was de 4.710 ETH namelijk nog 15,9 miljoen Amerikaanse dollar waard. In dollars is de verkoper nu dus iets beter af.

CryptoPunk #3100 is één van de 10.000 tokens in deze reeks. Deze is extra zeldzaam, want er zijn maar 9 andere ‘aliens’ en maar 406 met een hoofdband.

Volgens CoinGecko ligt de bodemprijs van de CryptoPunks-reeks momenteel op gemiddeld 57 ETH, of omgerekend 217.000 dollar. Dat is dus een stuk lager dan deze zeldzame token. Toch is het niet de duurste CryptoPunk ooit, die is in 2022 verkocht voor 23,7 miljoen dollar.

NFT’s beginnen weer populair te worden

NFT’s waren de afgelopen twee jaar enorm uit de mode geraakt. Zelfs toen de rest van de cryptomarkt herstelde, bleven de koersen van veel NFT’s op een dieptepunt staan.

Inmiddels beginnen deze tokens weer in de smaak te vallen. De afgelopen paar maanden waren met name de Ordinals-NFT’s op de Bitcoin-blockchain enorm populair, en nu doen NFT’s op Ethereum ook weer mee. Begin februari stegen de handelsvolumes tot het hoogste punt sinds februari 2023.


Post Views: 109

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment