Wormhole airdrop, zo werkt het

Louise de Graaf


Wormhole is een groot platform dat de communicatie tussen verschillende blockchains mogelijk maakt. Door een bericht op X (voormalig Twitter) werd bekend dat het platform morgen, 3 april, beloningen uit zal delen om zijn gebruikers te bedanken. Deze beloning komt in de vorm van airdrops tot uiting. Hoe dit precies in werking treedt, is echter niet zo eenvoudig als het lijkt.


Collega van Nederlandse crypto ‘witwasser’ vecht tegen beschuldigingen

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Wat zijn airdrops en hoe kun je ervan profiteren?

Airdrops zijn een soort ‘pakketjes’ die worden uitgedeeld aan een community. Deze pakketjes bevatten vaak tokens en kunnen enorm variëren in waarde. Exchanges en andere platforms maken vaak gebruik van airdrops om aandacht te trekken of gebruikers te belonen.

Wanneer een nieuw project het podium betreedt, komt het vaak voor dat airdrops volledig willekeurig aan vroege investeerders worden uitgekeerd. Wormhole, een gedecentraliseerd platform dat gespecialiseerd is in bruggen slaan tussen verschillende exchanges, zal in totaal zo’n 600 miljoen W-munten uitdelen aan gebruikers van het platform. Opvallend is dat de verdeling, in tegenstelling tot de norm, “hevig leunt” naar gebruikers die al langer actief zijn op het platform.

De W-munten zullen oorspronkelijk nog niet onder een eigen naam worden gelanceerd. De tokens worden als Solana’s huismunt SPL20-tokens worden uitgedeeld. Later zullen deze ook als Ethereum’s huismunt ERC-20-tokens beschikbaar zijn. Het verbinden van meerdere exchanges is voor Wormhole, als cross-chain-messaging-platform, niks nieuws.

Gratis tokens ongelijk verdeeld over crypto-investeerders

Niet ieder account dat actief is op het Wormhole platform krijgt dezelfde kans op airdrops. Het team van Wormhole verklaart dat gebruikers die over langere tijd actief geweest zijn bevoordeeld worden, evenals gebruikers die tijdens de bearmarket (periode van dalende koersen) transacties op de exchange gemaakt hebben.

Het meest opvallende verschil in airdrops is te vinden in de community groups. Dit zijn groepen van NFT-houders. Op 6 februari is er via de officiële Wormhole Discord een snapshot genomen waarmee het team de beloningen verdeelt. Hierin maakt het team onderscheid tussen verschillende soorten NFT’s, waaronder DeGods, Yoots en MadLads.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april €10,- gratis crypto

NFT-eigenaren krijgen aparte behandeling

De exacte beloningen zijn reeds bekend. Voor de meeste NFT’s deelt Wormhole tweeduizend W-tokens uit, met een maximum van tienduizend per holder. De valuta is nog niet officieel beschikbaar, maar volgens Whales Market is de munt op het moment van schrijven 1.48 dollar waard.

De beloningen voor eigenaren van Mad Lad NFT’s op Solana (SOL) liggen een stuk hoger. 16 duizend tokens per eigenaar. De uitkering hiervan is opmerkelijk verspreid: de eerste 3.200 tokens worden, net als de volledige beloning voor andere NFT’s, op 3 april uitgekeerd. De rest van de beloning wordt daarna dagelijks beschikbaar, over de periode van een heel jaar. 


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment