Witwasonderzoek naar cryptobeurs gesloten wegens gebrek aan bewijs

Louise de Graaf


Bulgarije heeft onlangs het geldwitwasonderzoek naar cryptobedrijf Nexo gesloten vanwege een gebrek aan bewijs. De zaak tegen Nexo, een platform gespecialiseerd in cryptofinanciële diensten, trok internationale aandacht na onderzoek door de Bulgaarse autoriteiten naar vermeende witwaspraktijken.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cryptozaak gesloten in het voordeel van Nexo

Volgens de recente rapporten heeft Bulgarije officieel verklaard dat het onderzoek naar Nexo is beëindigd vanwege onvoldoende bewijs om de witwasbeschuldigingen te ondersteunen. Deze aankondiging komt na een grondig onderzoek naar de betrokkenheid van Nexo bij illegale financiële praktijken.

Het onderzoek naar Nexo startte in januari 2023. Volgens de beschuldigingen was er sprake van belastingovertredingen, bankieren zonder vergunning en computermisbruik. Het onderzoek richtte zich specifiek op vier leidinggevenden, luidt het rapport.

Het Bulgaarse Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat er “geen bewijs van criminele activiteit” is ontdekt. Daarnaast werd benadrukt dat er “geen bewijs van belastingovertredingen of computermisbruik tegen de beklaagden is aangetroffen.”

Nexo, dat wereldwijd opereert als cryptobeurs, bevindt zich nu in het middelpunt van de belangstelling na de plotselinge beëindiging van het onderzoek. Het bedrijf heeft herhaaldelijk zijn onschuld benadrukt en beweert te allen tijde te hebben voldaan aan geldende regelgeving.

Nexo spreekt van ‘politieke aanval’

Nexo heeft opgelucht gereageerd op de ontwikkelingen en benadrukt dat de sluiting van het onderzoek de integriteit van het bedrijf bevestigt. Het bedrijf blijft vasthouden aan zijn toewijding aan transparantie en regelgeving en stelt dat het altijd heeft samengewerkt met de autoriteiten om eventuele zorgen op te helderen.

“Het laten vallen van alle aanklachten tegen Nexo en zijn leidinggevenden door het Bulgaarse Openbaar Ministerie, met hun bevestiging dat er geen misdaden waren, toont ondubbelzinnig aan dat de hele aanval op Nexo politiek was en in de eerste plaats niet had mogen gebeuren,” vertelt Nexo-medeoprichter Antoni Trechev via e-mail.

“Het gaat ook ver om onze namen te zuiveren en is een rechtvaardiging voor alle goede actoren in crypto“, aldus Trechev.

Post Views: 11Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment