wij zijn klaar om te vechten

Louise de Graaf


Uniswap Labs heeft gereageerd op een zogenaamde Wells notice van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die dreigt met een mogelijke handhavingsactie tegen het bedrijf.

Argumenten van SEC “zwak en fout”

Uniswap heeft aangegeven niet bang te zijn om de strijd aan te gaan met de SEC in de rechtbank. In een blogpost van 21 mei laat de juridische afdeling van Uniswap weten dat de SEC geen belastinggeld zou moeten verspillen aan een zaak tegen hen en zijn de argumenten van de SEC “zwak en fout”, omdat zij alle tokens als securities categoriseert.

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vindt binnenkort een stemming plaats over een wet die de regelgeving voor crypto kan veranderen. Als deze wet wordt aangenomen, zal de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de bevoegdheid krijgen om specifieke handhavingsacties te ondernemen. Dit zou betekenen dat de zaak van de SEC niet meer van toepassing is.

Cryptobeurs Kraken geeft opheldering aan EU-gebruikers over tether (USDT)

Cryptobeurs Kraken geeft opheldering aan EU-gebruikers over tether (USDT)

Verregaande gevolgen voor Uniswap

Een mogelijke rechtszaak met de SEC werd door Marvin Ammori, hoofd van de juridische afdeling bij Uniswap, vergeleken met wetgeving die eerder de innovatie van het internet zou hebben beperkt. Hij acht de kans groot dat de SEC de zaak zal verliezen en komt dit hun autoriteit niet ten goede.

Volgens de SEC is Uniswap specifiek bedoeld voor het handelen in securities. Uniswap ontkent dit. Wel blijft er onzekerheid over de vraag of Ethereum (ETH) als security kan worden beschouwd. Uniswap benadrukt hierbij dat hun platform voornamelijk wordt gebruikt voor het automatisch swappen van tokens op de Ethereum-blockchain

Een winst van de SEC in de zaak zou volgens Uniswap verregaande gevolgen kunnen hebben voor de Amerikaanse cryptoinvesteerder. Zij zouden hierdoor namelijk gedwongen worden om buitenlandse protocollen te gebruiken voor het aanschaffen van crypto. Het ontmoedigen van toekomstige innovaties is volgens hen niet in het belang van de Amerikaanse markt.

Uniswap is ervan overtuigd dat ze sterk staan en blijft vasthouden aan hun standpunt. De SEC zou zich volgens Uniswap moeten richten op het bevorderen van open-source technologie in plaats van deze uit angst voor innovatie te reguleren.


Post Views: 366

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment