Wereldwijde crypto exchange onder vuur dankzij grote controverse

Louise de Graaf


De cryptowereld staat op zijn kop met de opkomst van controverses rond de MexC-cryptobeurs. Zo is er onder meer melding gemaakt van schaduwrijke praktijken en bevroren activa waardoor MexC in het middelpunt van de storm staat. De beurs wordt geconfronteerd met ernstige beschuldigingen en heeft te maken met ontevredenheid onder gebruikers.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

$92.000 aan crypto in rook op

Crypto exchange MEXC, gevestigd op de Seychellen, ligt momenteel onder vuur wegens dubieuze activiteiten. Gebruikers beweren dat ze worden uitgesloten van hun accounts en dat hun fondsen in beslag zijn genomen. Hoewel MEXC deze acties rechtvaardigt met verwijzing naar abnormale handelsactiviteiten, heeft dit geleid tot bezorgdheid binnen de wereld van crypto.

De eerste tekenen van problemen bij MexC kwamen halverwege december aan het licht. Op X (voorheen Twitter) hebben talloze gebruikers zich de afgelopen dagen verzameld om MEXC te beschuldigen van het buitensluiten van hun accounts, de inbeslagname van hun fondsen en het negeren van ondersteuningsverzoeken.

Volgens een bericht op X door een handelaar genaamd Vida heeft de schaduwrijke activiteit ertoe geleid dat zijn account werd geblokkeerd. Daarnaast is zijn handelswinst van 92.000 dollar bevroren en is zijn ordergeschiedenis gewist.

Tot overmaat van ramp slaagde de klantenservice van de beurs er niet in een geldige verklaring te geven voor de inbeslagname van het account. De klantenservice beperkte zich tot het beweren dat et alleen abnormale handelsactiviteiten op het account hadden plaatsgevonden.

Vida ondersteunde deze bewering met screenshots van zijn gesprek met de ondersteuning van MEXC, waar de beurs de sluiting van het account erkende en de uitkomst van het onderzoek dat door hun team was uitgevoerd.

MexC de nieuwe FTX?

Volgens Vida is MexC betrokken bij het vervalsen van zijn liquiditeit en het actief zijn als market maker. De beurs zet vaak in tegen de transacties van gebruikers en fungeert zelf als marktmaker. Echter, als een handelaar te veel winst maakt, wordt hij een probleem voor de beurs. Soms is de winst zo groot en het tekort dat de beurs aan de handelaar moet betalen zo aanzienlijk dat ze het account onmiddellijk sluiten.

De handelaar plaatste ook screenshots van het orderboek van de beurs, dat dikker leek dan dat van andere beurzen, waaronder ’s wereld grootste exchange Binance. Hij sloot af door de gebruikers aan te sporen om de beurs onmiddellijk te verlaten omdat het op weg is om in de problemen te komen, vergelijkbaar met FTX.

 

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment