Wekelijks €10 aan solana kopen in 2023, dit is het resultaat

Louise de Graaf


Het kopen van crypto op vaste tijdstippen, zonder je druk te maken over schommelingen in de koersen, is een bekende en weloverwogen aanpak die veel populariteit geniet. Deze populaire investeringsstrategie, dollar cost averaging (DCA) genoemd, kun je toepassen op welke cryptomunt je maar wil. Solana (SOL) zal voor velen de gewilde optie zijn, en dus bekijken we de imponerende resultaten wanneer je vorig jaar iedere week een tientje in de populaire altcoin had gestopt.

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je via de onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt.

Pak 10 euro gratis

Iedere week 10 euro aan solana

De DCA-strategie is ontworpen om het effect van marktvolatiliteit te verminderen. Door periodiek activa aan te kopen, heb je over tijd een gemiddelde aankoopprijs.

Hiertegenover staat de ‘lump sum’ strategie, waarbij je al je geld in één keer investeert. Het is moeilijk om het perfecte moment te voorspellen om te investeren, en dus komt er bij deze aanpak een hoop risico om de hoek kijken. DCA vermijdt de noodzaak van perfecte markttiming door periodiek in te stappen.

Bovendien helpt de DCA-strategie emoties beter te beheersen. Een grote investering kan namelijk een hoop stress opleveren wanneer de koers een dreun om de oren krijgt.

Solana was een van de uitblinkers van vorig jaar. Hoeveel had de doorgaans simpele DCA-strategie je op kunnen leveren bij de huidige nummer vijf van de crypto-industrie?

Wanneer je vorig jaar elke week een tientje aan solana zou hebben gekocht, dan had je aan het einde van het kalenderjaar 520 euro geïnvesteerd.

Op 31 december zou de waarde van deze 520 euro aan investeringen uitkomen op 2.167,92 dollar. Dit staat gelijk aan een totale winst van 1.647,92 euro. Percentagegewijs betreft het een indrukwekkend rendement van 316,91 procent.

Het verloop wanneer je elke week 10 euro had geïnvesteerd in 2023. – Bron: CryptoDCA

Automatisch solana kopen op Bitvavo

Eenvoud is een belangrijk voordeel van de DCA-strategie. Je hoeft je als investeerder namelijk niet bezig te houden met de marktomstandigheden. Je moet alleen maar je vooraf bepaalde investeringsschema aan te houden.

Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland, heeft recentelijk een nieuwe functie geïntroduceerd waardoor het proces nóg makkelijker wordt gemaakt. Middels de DCA-functie neemt Bitvavo het gehele proces op zich, nadat je slechts eenmalig de parameters voor je DCA-plan instelt.

Naast de verhoogde eenvoud kun je op deze manier tevens je emotionele betrokkenheid verminderen. Normaliter zul je handmatig de gewenste crypto aan moeten schaffen, wat kan leiden tot mogelijke afwijkingen van je oorspronkelijke strategie.

Het instellen van de DCA-functie is bovendien zo gepiept.

Je selecteert de cryptomunt die je wilt kopen, de frequentie waarmee je wilt investeren (wekelijks, om de week of maandelijks), en de dag waarop je wil dat jouw transactie plaatsvindt. Bitvavo zal de order op een willekeurig tijdstip uitvoeren op de dag die je hebt gekozen.

Je hoeft alleen maar te zorgen dat je voldoende euro’s op je account hebt staan. Door gebruik te maken van de gloednieuwe functie machtig je Bitvavo om geld en bijbehorende kosten rechtstreeks af te trekken van je Bitvavo-eurotegoed.

Beginnen met automatisch solana kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment