Wat gaat de bitcoin koers nu doen? Analist geeft antwoord

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe all time high genoteerd! Momenteel lijkt de koers flink te corrigeren maar dat is ook geen verrassing. De grote vraag is wat het vervolg gaat zijn. Gaat BTC ook daadwerkelijk nieuwe hoogtes verkennen of gaan we even rustig aan doen?


Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s onderuit, memecoins exploderen en meer

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Gaat bitcoin corrigeren?

In de afgelopen zes weken is de bitcoin koers met ongeveer 80 procent gestegen. Een correctie zou daarom zeker niet onverwachts zijn. Althans, dat zou je denken. Als het aan analist Marcus Thielen van 10x ligt lijken de omstandigheden ideaal voor een verdere opmars.

Op moment van schrijven staat de bitcoin koers ongeveer 7 procent onder zijn kersverse all time high. Mensen die een correctie verwachten zouden dit als voorbode kunnen zien van een verdere daling. Een duikje in de bitcoin geschiedenis toont echter aan dat bitcoin altijd een beetje daalt na een nieuwe all time high te hebben genoteerd.

Zo doorbrak de bitcoin koers op 1 december 2020 kort diens all time high (net zoals ditmaal) om vervolgens de week erna kort te corrigeren. Daarna ging BTC pas echt los en doorbrak agressief diens de grens van $20.000 en steeg binnen enkele weken naar $40.000. In andere woorden: over een dipje hoeven we ons weinig zorgen te maken. Dat is heel normaal.

Waarom bitcoin nog verder kan stijgen

Als het aan Thielen ligt gaat bitcoin de komende weken rustig verder met stijgen. Hij heeft hier meerdere redenen voor. Zo noemt hij het feit dat steeds meer bitcoin crypto beurzen verlaat. Hij meent dat er weinig verkopers zijn en bitcoin dus steeds schaarser wordt.

Ook doen de Amerikaanse bitcoin ETF’s een flinke duit in het zakje. Maar ook in andere delen van de wereld wordt er volop bitcoin gekocht. Zo lanceerde Blackrock vorige week een bitcoin spot ETF in Brazilië. Ook gaat het handelsvolume in Zuid-Korea door het plafond. De Koreaanse cryptomarkt noteerde vijf dagen op rij een dagelijks handelsvolume hoger dan $8 miljard.

Fundamenteel is er dus geen smetje aan de lucht voor bitcoin, meent Hansen. Hij ziet dus geen reden waarom bitcoin niet nog verder kan stijgen. Het wordt ongetwijfeld een interessante week voor de bitcoin koers.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 428Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment