Wat brengen de FOMC-notulen vandaag?

Louise de Graaf


Het wordt vandaag mogelijk een belangrijke dag voor de bitcoin koers. Na de stijgingen aan het begin van deze week, mede dankzij de positieve geruchten over ethereum (ETH) ETF’s in Amerika, is nu het moment van de waarheid aangebroken.

Vandaag presenteert de Amerikaanse centrale bank namelijk de notulen van de rentevergadering van 1 mei. Wat kunnen we hiervan verwachten?


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bullish of bearish voor bitcoin?

De zogeheten Federal Open Market Committee (FOMC) minutes zijn de notulen van de afgelopen vergadering van de Federal Reserve. Het effect van de notulen op de bitcoin koers hangt sterk af van de uitspraken die de centrale bank doet in de stukken.

In het eerste kwartaal van 2024 liep de inflatie in de Verenigde Staten hoger op dan men had verwacht, en gehoopt.

Daardoor werden de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank steeds meer op de lange baan geschoven en dat had een negatief effect op de markt.

Na een ietwat milde persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell na het rentebesluit van 1 mei, begonnen de koersen van veel financiële activa weer te stijgen. Niet alleen bitcoin, maar ook aandelenmarkten flirten momenteel met hun all-time highs.

Wat dat betreft kunnen de notulen vandaag voor een vervolg van de bullmarkt zorgen of een hernieuwde pauze veroorzaken, mogelijk met behoorlijke correcties.

Wat is de verwachting voor de cryptomarkt?

Hoewel de centrale bank onlangs milder klink dan werd gevreesd, bestaat de kans dat het toch strenger klinkt in de notulen dan de markt op dit moment verwacht.

De Amerikaanse inflatiecijfers kwamen afgelopen week met de consumentenprijsindex (CPI) van afgelopen week voor het eerst niet hoger dan verwacht uit. Dat wist de Federal Reserve op het moment van de vergadering echter nog niet.

Het neemt ook niet weg dat Ă©Ă©n positieve inflatiescore voldoende is om meteen over renteverlagingen te kunnen spreken. Het kan best nog even duren voordat we eindelijk de eerste renteverlagingen krijgen.

Eerder maakte de Amerikaanse centrale bank al bekend dat het nog enkele maanden van dalende inflatie wil zien, voordat het overgaat tot renteverlagingen. Wat dat betreft denk ik dat de bullmarkt tot dat moment nog op pauze blijft.

Tenzij de ethereum-ETF’s nu voor een gigantische kapitaalinstroom zorgen, maar ze moeten dan eerst ook daadwerkelijk goedgekeurd worden. De FOMC-notulen worden om 20:00 Nederlandse tijd gepubliceerd.


Post Views: 320

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment