wat betekent dit voor ethereum?

Louise de Graaf


Er zijn heel wat ontwikkelingen aan de gang in het Amerikaanse crypto landschap. Waar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in het verleden veelal de aanval heeft ingezet richting crypto, zou hier zomaar verandering in kunnen komen.

Ten eerste lijkt de politieke situatie in de VS te veranderen, vooral wat de houding betreft ten opzichte van crypto. In de aankomende verkiezingen van 2024 hebben zowel voormalig president Donald Trump als voormalig president Joe Biden digitale activa in hun beleidsplannen opgenomen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC beleid en ETH

Ook heeft Consensys, dat zich richt op het ontwikkelen van software en toepassingen voor het Ethereum (ETH) netwerk, de SEC aangeklaagt. De aanklacht van het blockchain bedrijf is gericht tegen de plannen van de SEC om ethereum als effect te reguleren. Met de zaak wil Consensys druk uitoefenen om de aanpak van de overheidsinstantie ten opzichte van crypto te veranderen.

Tegelijkertijd heeft de SEC de goedkeuring gegeven voor de Spot ETH exchange traded funds (ETF’s). Het wijst erop dat de commissie ETH grotendeels als een grondstof erkent. Bill Hughes, juridisch adviseur bij Consensys, beschouwt deze goedkeuring als een positieve ontwikkeling.

Ondertussen overweegt de Amerikaanse Senaat de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21), die de rol van de SEC ten opzichte van crypto verduidelijkt. Dit wetsvoorstel biedt de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een kader om veel tokens als grondstoffen te reguleren.

Wat kunnen we verwachten?

De volledige impact van de veranderende politieke en regelgevende omgeving op de beslissingen van de SEC moet nog blijken. Hughes verwacht echter geen grote nieuwe regelgevingsvoorstellen van de SEC in de nabije toekomst.

Voorlopig zou de goedkeuring van de ETH Spot ETF’s een van de weinige positieve benaderingen kunnen zijn die de SEC voor crypto heeft gedaan. Maar volgens voorzitter Gary Gensler kan het even duren voordat de lancering van de ethereum fondsen een feit is, afhankelijk van hoe snel ETF uitgevers reageren op de feedback van de commissie.

Ondanks eerdere zorgen over mogelijke blokkering, suggereerde Gensler dat de goedkeuring van de ETF’s een logische stap is na de eerdere goedkeuring van Spot bitcoin (BTC) ETF’s. De exacte tijdlijn voor de definitieve goedkeuring blijft echter onduidelijk.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment