waarom woensdag en donderdag tellen

Louise de Graaf


De hectiek rondom de spot bitcoin (BTC) ETF’s lijkt eindelijk voorbij. Voor veel mensen zal de lancering een teleurstelling geweest zijn, omdat zij hoopten op een gigantische koersstijging.

Vergeet echter niet dat het tijd kost voordat ETF’s op gang komen. Wat we momenteel zien is dat BlackRock en Fidelity de leiding nemen in de bitcoin-ETF race.

We zitten nu tussen de goedkeuring van de bitcoin-ETF’s in en de aankomende halving. Het lijkt er daarom op dat de komende periode weer de focus even op macro-economische ontwikkelingen komt te liggen

Voor aankomende week ziet het er naar uit dat vooral woensdag en donderdag om macro-economische redenen belangrijk zullen zijn voor de bitcoin koers.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Woensdag en donderdag zijn belangrijk voor bitcoin

Waarom worden komende woensdag en donderdag cruciaal voor de bitcoin koers? Daarvoor pakken we de kalender van ForexFactory erbij.

Zoals je kunt zien zit komende woensdag helemaal vol met PMI’s. In principe zijn dat graadmeters voor de industrie (manufacturing) en de dienstensector (services). Daarbij is vooral de dienstensector belangrijk is voor westerse economieën.

Scores van boven de 50.0 zijn cruciaal, want alles onder dat niveau betekent dat er sprake is van krimp en dat kan leiden tot een recessie.

Dan krijgen we op donderdag het volgende rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en als klap op de macro-economische vuurpijl ook nog een vooruitblik op de economische groei in Amerika en de werkloosheidsclaims.

Onzekerheid op bitcoin markt neemt weer toe

Ditt zijn stuk voor stuk ontwikkelingen die de bitcoin koers kunnen beïnvloeden.

Het is echter zeer lastig om momenteel te zeggen in hoeverre het macro-economische klimaat bullish of bearish is voor bitcoin, zelfs met de recente goedkeuring van de ETF’s.

De inflatie kwam steeds lager uit en leek de weg vrij te maken voor de eerste renteverlagingen. Echter zagen we recent toch weer een verhoging in de inflatie wat de druk verhoogt op risicovolle markten als crypto.

Op de lange termijn is de grootste zekerheid die we hebben op dit vlak dat de staatsschuld van Amerika blijft toenemen. Onze op schulden gebouwde economie moet steeds meer schulden maken om de boel rond te kunnen breien.

In theorie maakt dat de schaarste van bitcoin op de langere termijn heel aantrekkelijk.

Hulp nodig?

In de Premium omgeving van Crypto Insiders houden we deze ontwikkeling nauw in de gaten. Hier bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en de potentiële impact op de bitcoin koers.

In onze Premium omgeving vind je een vriendelijke community van analisten en handelaren van alle niveaus. Hier kun je met experts en beginnelingen praten over de laatste markttrends en krijg je als eerst toegang tot uitgebreide analyses.

Ook organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen. We nodigen je graag uit om voor slechts €1 een 30-daagse proefperiode te starten in onze Premium omgeving.

Probeer 30 dagen voor 1 euro


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment