Waarom uniswap crypto met 90% is geëxplodeerd

Louise de Graaf


Terwijl het leeuwendeel van de cryptomarkt de afgelopen tijd weinig prijsschommelingen vertoont, heeft uniswap (UNI) een opmerkelijke stijging achter de rug. Gisteren schoot de prijs van uniswap in iets meer dan een uur tijd met meer dan 70 procent de lucht in, tot zijn hoogste niveau in bijna twee jaar tijd. De prijsexplosie werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een voorstel voor een nieuw vergoedingsmechanisme, wat goed nieuws is voor UNI-houders.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Nieuw governance model voor Uniswap

Eric Koen, governance lead van de Uniswap Foundation, diende gisteren in de middag een voorstel in voor het Uniswap Protocol Governance, ofwel het bestuursmodel van Uniswap.

Uniswap is de eerste en tevens grootste decentrale exchange (DEX) op Ethereum (ETH). Volgens data van DeFiLlama heeft Uniswap een Total Value Locked (TVL), ofwel de totale waarde vergrendeld in smart contracts, van 4,456 miljard dollar.

‘’Specifiek geloof ik dat we het protocol moeten upgraden, zodat het vergoedingsmechanisme beloningen geeft aan UNI-tokenhouders die hebben gestaked en hun tokens hebben gedelegeerd,’’ zo schreef Koen op sociale mediaplatform X.

Simpel gezegd wil de Uniswap Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het ondersteunen van de groei van Uniswap, een upgrade uitvoeren om het systeem in staat te stellen vergoedingen evenredig te verdelen onder UNI-houders die hun tokens hebben gestaked en hun stemrechten hebben gedelegeerd.

Het is belangrijk te vermelden dat het vooralsnog slechts betrekking heeft op een voorstel, en dat de plannen dus nog niet zijn goedgekeurd.

Koen schreef op X tevens dat indien het voorstel wordt goedgekeurd, het zou leiden tot het ‘’verhogen van de veerkracht en decentralisatie van het bestuur van Uniswap’’.

UNI koers stijgt als een raket

Direct na de aankondiging van het voorstel schoot de koers van UNI in één rechte lijn de lucht in.

Iets na 15:00 uur, vlak voordat Koen zijn bericht postte op X, stond de koers van UNI nog op zo’n 7,16 dollar. Na iets meer dan een uur stond de koers meer dan 70 procent hoger op 12,28 dollar.

Na een lichte correctie tot nipt boven de 10,60 dollar heeft een langzame klim de koers tot het huidige niveau van 12,45 dollar gebracht. Vanmorgen vroeg werd een absolute piek van 12,77 dollar waargenomen, wat een totale stijging van 92 procent weerspiegelt vanaf de eerder genoemde 7,16 dollar.


Post Views: 135

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment