Waarom komende donderdag belangrijk wordt voor de bitcoin koers

Louise de Graaf


De bitcoin koers kwam na het bereiken van zijn all-time high op 14 maart in een neerwaartse trend. Uiteindelijk resulteerde dat in een daling van 23 procent die zijn climax bereikte met een koers van ongeveer 56.800 dollar.

De hoge inflatiecijfers in Amerika gedurende het eerste kwartaal van 2024 zorgde ervoor dat de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen steeds verder moet uitstellen.

Afgelopen woensdag en vrijdag kwam er echter verlichting. In navolging van die verlichting lijkt komende donderdag belangrijk te worden voor de bitcoin koers.

Wat gebeurde er afgelopen week en wat was de invloed op bitcoin?

Op woensdag was het de beurt aan de Amerikaanse centrale bank om een nieuw rentebesluit te nemen. Het besluit was op zichzelf niet zo spannend, maar de persconferentie die daarop volgde wel. De markt rekende namelijk op een extreem strenge persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Er werd gevreesd voor een persconferentie waarin hij een scenario met nieuwe renteverhogingen zou onthullen. De markt zat daar helemaal klaar voor op woensdag. In werkelijkheid kwam er echter helemaal geen strenge Powell.

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank gaf aan helemaal niet na te denken over renteverhogingen. Dat was een gigantische opluchting voor de markt, waarna bitcoin en goud meteen begonnen te stijgen.

Daarmee leek het alsof bitcoin zijn bodem gezien had.

Afgelopen vrijdag kwam wellicht de bevestiging met de bovenstaande zwakke cijfers van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Vervolgens steeg de bitcoin koers boven de 61.000 dollar uit.

Interessant is dat Jerome Powell een zwakke arbeidsmarkt expliciet noemde als een mogelijke reden voor snellere renteverlagingen.

Waarom komende donderdag belangrijk wordt voor de bitcoin koers

Precies om deze reden kan komende donderdag weleens cruciaal worden voor de bitcoin koers. Op donderdag staan namelijk de unemployment claims op het programma in de Verenigde Staten.

Nadat bekend werd dat de Amerikaanse economie afgelopen vrijdag veel minder banen had toegevoegd dan verwacht, en de werkloosheid geen 3,8 maar 3,9 procent was, kunnen we komende donderdag een bevestiging van de zwakte krijgen.

Als het aantal werkloosheidsclaims donderdag stijgt of hoger uitvalt dan verwacht, dan kan dat de bitcoin koers opnieuw een boost geven en kunnen we hopelijk deze lagere koersen achter ons laten. Wat dat betreft staat wellicht een volatiel weekje voor bitcoin op het programma.

Zoek je meer verdieping in crypto?

In onze Discord community bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en hun potentiële impact op de bitcoin koers.. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van alle niveaus kennis uitwisselen.

Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Praat mee op Discord


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment