Waarom is solana zo hard gestegen dit weekend?

Louise de Graaf


Aangemoedigd door een golf van memecoins heeft de populaire cryptocurrency solana (SOL) de $200-grens doorbroken. Dat is het hoogste punt sinds november 2021. Solana is de native token van het Solana netwerk, een die de laatste tijd veel in gebruik is geweest. Terwijl andere cryptocurrencies mee zijn gedaald met bitcoin (BTC), gaat solana door met stijgen.


AI crypto zijn overgewaardeerd, toekomst onzeker, zegt Coinbase expert

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Solana token en netwerk verbreken records

Volgens gegevens van CoinGecko staat solana nu slechts 23,5% verwijderd van zijn all-time high van $260. Daarentegen heeft de token zijn marktkapitalisatie-record verbroken. De munt pronkt nu met een indrukwekkende waardering van $88 miljard. De prestatie valt samen met een toename aan tokens die op het Solana-netwerk zijn gebouwd.

Vele belangrijke statistieken staan op recordhoogten, waaronder het netwerkvolume, het aantal actieve wallets en de total value locked (TVL). Gedurende een periode van 24 uur heeft het netwerk een verbluffende $3,2 miljoen binnengeharkt met network fees. Dat verplettert het vorige record uit 2021 van $300.000. 

Ondanks deze records geven recente data aan dat de netto instroom naar de Solana blockchain is afgenomen. Dat duidt op een gebrek aan significant nieuw kapitaal dat het ecosysteem binnenkomt. Analyses geven aan dat de stijging in activiteit op het Solana-netwerk voornamelijk is gedreven door particuliere handelaren. 

Solana ondanks rode markt in de plus

Dat komt onder andere door de recente memecoins die op het Solana-netwerk zijn verschenen. Solana-tokens zoals dogwifhat (WIF) en bonk (BONK) waren de laatste tijd razend populair. Deze stegen dan ook met meerdere duizenden procenten. Zeker dogwifhat heeft indrukwekkende prestaties laten zien, aangedreven door grote projecten

Op het moment van de Aziatische ochtenduren handelde SOL op $202. Dat werd mogelijk na een sterke stijging van 10% in 24 uur. Tegelijkertijd handhaafde bitcoin zijn positie boven de $68.000.

Ondanks dat de algehele cryptomarkt met 2,5% in de min staat, toont solana goede prestaties. Over de afgelopen 24 uur staat deze nog steeds 0,7% in de plus. Vergeleken met de 1,7% daling van bitcoin is dat bijzonder, gezien deze vaak de hele markt met zich mee naar beneden trekt.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 1.258Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment