Waarom een ‘bitcoin supercycle’ kan beginnen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) handelt weer dichtbij zijn recordprijs na een enorme stijging de afgelopen maanden. Het maakt dat de Nederlandse investeerder Marc van der Chijs nog nooit zo positief is geweest over de crypto.

Op X deelde Van der Chijs, oprichter van bitcoin mining-gigant Hut 8, acht redenen waarom we mogelijk aan het begin staan van een zogenoemde ‘supercycle’.

Bitcoin beursfondsen en MicroStrategy blijven kopen

Als eerste reden noemt Van der Chijs de ontwikkeling dat de grote investeringsfondsen kapitaal toe gaan wijzen aan bitcoin beursfondsen (ETF’s). Zo kondigde recentelijk ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock aan dit met zijn Strategic Income Opportunities Fund te willen gaan doen.

Daarnaast merkt de investeerder op dat de instromen in de ETF’s groter worden, en niet kleiner. De lancering van de bitcoin ETF’s was extreem succesvol, nooit eerder groeide een ETF zo snel als de bitcoin ETF van BlackRock.

Van der Chijs verwacht dat financieel adviseurs binnenkort ook kapitaal mogen gaan toewijzen aan de fondsen. “Dan gaan de geldsluizen echt open,” schrijft de investeerder.

Naast de beursfondsen is natuurlijk ook MicroStrategy een grote speler. Het Amerikaanse bedrijf koopt al lange tijd consequent bitcoin in en heeft daarmee al meer dan 10 miljard dollar aan BTC in bezit. Ook dat bedrijf zal volgens de Nederlandse investeerder doorgaan met bitcoin kopen.

Mysterieuze bitcoin wallet en BTC kopende landen

Van der Chijs noemt een mysterieuze wallet als vijfde reden waarom een supercycle zou kunnen beginnen. Sinds november 2023 koopt een wallet namelijk elke dag gemiddeld 100 BTC. Volgens de investeerder kan dit een miljardair als Jeff Bezos zijn die het nog niet bekend heeft gemaakt.

“Wanneer één miljardair dit begint te doen, volgen er meer. Dat is hoe de wereld werkt.”

Ditzelfde geldt voor landen. Op dit moment koopt alleen El Salvador bitcoin, maar dat kan in deze cyclus gaan veranderen. “De eerste landen die bitcoin kopen kunnen de leiders worden zodra het fiatsysteem begint in te storten.”

Tot slot lijkt het erop dat de hype bij kleinere investeerders nog niet aanwezig is. “Zodra we het prijsrecord doorbreken zullen de media meer over bitcoin gaan schrijven.”

De investeerder sluit zijn uitgebreide post af met te stellen dat hij de kans op een daadwerkelijke supercycle op slechts tien procent schat. Die kans wordt wel steeds groter, aldus van der Chijs.

“Als dit echter gebeurt, zal het de bestaande wereldorde veranderen. Het zal geld wegzuigen uit de aandelen- en obligatiemarkten, uit goud en andere grondstoffen, en zelfs uit vastgoed (de mondiale huizenprijzen zouden kunnen instorten). Dit zal leiden tot BTC-prijzen die we ons vandaag de dag niet eens kunnen voorstellen, mogelijk miljoenen dollars per BTC.”

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

In samenwerking met Crypto Insiders biedt Bitvavo tijdelijk een interessante welkomstbonus. Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op de eerste 10.000 euro aan transacties.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment