waarom bitcoin volgens dit model nog steeds spotgoedkoop is

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is sinds vorige week als een raket de lucht in geschoten, en aangekomen bij prijzen die sinds begin december 2021 niet meer gezien zijn. De koers is bijna verdubbeld in de afgelopen 4 maanden, maar volgens de bekende ‘Rainbow Chart’ zou het nog steeds als goedkoop beschouwd kunnen worden. In dit artikel neem we een kijkje bij dit populaire model.

Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo kun je naast bitcoin terecht voor de handel in meer dan 200 verschillende cryptomunten. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je via de onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt.

Pak 10 euro gratis


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin Rainbow Chart

Bitcoin heeft vorige week zijn enorme opwaartse trend van het laatste kwartaal van vorig jaar nieuw leven ingeblazen. In anderhalve week tijd is de bitcoin koers met meer dan 20 procent gestegen, waardoor het ‘slechts’ 30 procent verwijderd is van zijn recordhoogte van 69.000 dollar. Gisteren tikte bitcoin bijna 53.000 dollar aan.

De Nederlandse crypto-analist Daan Crypto Trades deelde gisteren op sociale mediaplatform X de huidige stand van zaken wat betreft de befaamde Bitcoin Rainbow Chart, een visuele weergave die de historische prijsbewegingen van BTC in de loop der jaren illustreert.

Zoals de naam al doet vermoeden worden de kleuren van de regenboog gebruikt om aan te geven of BTC op dit moment een goede koop- of verkoopmogelijkheid biedt. Koudere kleuren betekenen meestal een gunstig moment om te kopen, terwijl warmere kleuren wijzen op een gunstig moment om te verkopen.

Het doel van de grafiek is niet om nauwkeurige voorspellingen te doen, maar eerder om historische trends en cycli in kaart te brengen. Het kan gebruikt worden om een beeld te krijgen van waar de huidige prijs zich bevindt ten opzichte van historische patronen.

BTC ‘nog steeds goedkoop’

Ondanks het feit dat de koers de afgelopen 4 maanden bijna verdubbeld is, bevindt de prijs zich nog altijd in de ‘nog steeds goedkoop’ zone.

Historisch gezien bevond de prijs van bitcoin zich steeds in de lagere banden telkens wanneer een halving plaatsvond, waarna het in een nieuwe bullmarkt tot de bovenste banden steeg.

Na de eerste en tweede halving steeg de koers in het jaar erna tot de bovenste donkerrode band. Na de vorige halving kwam bitcoin niet verder dan de op één na hoogste (rode) band.

Mocht bitcoin ergens in het tweede halfjaar van 2025 wederom de rode of donkerrode band weten te bereiken, dan zou dat prijzen tussen grofweg 270 en 425 duizend dollar impliceren.

Echter is het belangrijk op te merken dat data uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Bovendien heeft bitcoin als piepjonge activa nog maar weinig geschiedenis om op te vertrouwen.

Mocht BTC, net als in het verleden, wederom een nieuwe gigantische bullmarkt betreden, dan zou de koers in ieder geval een stuk hoger terecht kunnen komen dan de huidige prijs van 52.000 dollar. Wat dat betreft is het belangrijk om uit te zoomen om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige stand van zaken voor de prijs van BTC.

Wil je ook bitcoin kopen om jezelf klaar te stomen voor een eventuele nieuwe bullmarkt maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment