volgens expert is dat dichterbij dan je denkt

Louise de Graaf


Het bullish sentiment is al een tijd terug in de crypto markt. Met de gigantische hoeveelheden aan kapitaal dat institutionele beleggers in met name bitcoin (BTC) hebben geïnvesteerd, lijken cryptocurrencies tot ongekende hoogtes te kunnen stijgen.

Als het aan Samson Mow ligt, de CEO van het techbedrijf JAN3, kunnen we maar liefst een zeven-cijfering BTC koers verwachten. Mow deelde zijn verwachtingen in de What Bitcoin Did podcast. Volgens hem zouden we dit jaar, of anders volgend jaar, een prijs kunnen zien van $1 miljoen.

De voorspelling van de CEO komt neer op een waardestijging van bijna 1.300%. Hij baseert zijn optimistische visie op de huidige marktomstandigheden. Naar zijn idee is de vraag extreem groot, veel groter dan het aanbod. Mede omdat de aankomende halving evenement bitcoin nog schaarser maakt, verwacht Mow een verdere opwaartse druk op de koers.

Samson Mow wijst ook op de significante vraag die vanuit de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) komt. Deze Amerikaanse fondsen hebben in de afgelopen periode ongeveer 22.000 aan BTC geabsorbeerd.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Veblen effect op BTC koers

Als laatste bespreekt Mow het Veblen effect. Het is een concept dat stelt dat naarmate de prijs van een goed stijgt, de vraag toeneemt, wat resulteert in een opwaarts lopende vraagcurve.

De JAN3 CEO zegt dat als de waarde van bitcoin gelijk wordt aan die van de hele goudmarkt, wat een waardering van $450.000 en $500.000 zou betekenen voor de digitale munt, dit een keerpunt zal zijn. Op dat moment zullen mensen beginnen te denken dat de crypto net zo waardevol is als goud, en verwacht Mow dat ze hun geld van goud naar BTC verplaatsen.

Success Lightning Network

Het recente succes van bitcoin is ook te zien in het Lightning Network, een betalingsprotocol dat bovenop de Bitcoin blockchain is gebouwd. Recente data van The Block onthulde een aanzienlijke capaciteitsgroei van 37%.

Uiteindelijk bereikte de totale capaciteit van het netwerk een nieuwe recordhoogte van $325 miljoen. Tegelijkertijd toont de data een lichte afname van 5% in de capaciteit gemeten in bitcoins.


Post Views: 1.411Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment