Verrassend land verwelkomt Bitcoin-industrie na Chinees cryptoverbod

Louise de Graaf


Chinese miners mogen al een tijd niet meer in hun eigen land bitcoin minen. Sinds het minen van crypto in China verboden is, zijn Chinese miners op zoek naar locaties waar ze hun mining operaties kunnen voortzetten. In deze zoektocht komen ze uit in een op het eerste opzicht verrassend land.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin mining hub in Afrika

Het is namelijk Ethiopië dat plotseling populair is geworden bij miners. Het Afrikaanse land blijkt voor veel Chinese miners de ideale plek voor het vestigen van hun bitcoin mining operaties. Dat heeft voornamelijk te maken met de goedkope energiekosten. Het heeft een van de laagste energiekosten ter wereld en ook de Ethiopische overheid lijkt de mining industrie te verwelkomen.

Waar de bitcoin mining sector wereldwijd vaak gestigmatiseerd wordt en beschuldigd van vervuiling, biedt Ethiopië een unieke mogelijkheid voor miners. Het land genereert een gigantische hoeveelheid aan duurzame hydro-energie, en is daarom zeer interessant voor miners op zoek naar duurzame opties.

Volgens schattingen is Ethiopië inmiddels een van de topbestemmingen voor bitcoin mining apparatuur. Deze apparatuur is grotendeels van Chinese miners. 

Na het Chinese verbod op crypto mining in 2021 verkaste een hoop van de bitcoin hash power, de mining computerkracht, naar de Verenigde Staten. Vooral Texas is een staat die bekend staat om de overvloed aan bitcoin miners. Voor Chinese miners biedt Ethiopië een nieuwe start, zonder de concurrentie die miners in een staat als Texas moeten ondervinden.

Win-win situatie?

Ook is het klimaat in Ethiopië zeer gunstig voor miners. De stabiele en gematigde  temperatuur is bijna optimaal voor de mining rigs. Hoewel crypto mining verboden is in Ethiopië, werd in 2022 de uitzondering gemaakt voor bitcoin mining. Dit heeft grotendeels te maken met de groeiende banden tussen China en het Afrikaanse land.

De groei van de bitcoin mining sector lijkt op het eerste gezicht een win-win situatie. Maar er is ook kritiek. De Chinese miners slokken namelijk een grote hoeveelheid elektriciteit op terwijl de helft van de inwoners van Ethiopië geen toegang heeft tot elektriciteit. Zonder complicaties is de situatie dus zeker niet. 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment