VanEck haalt miljoenen op om eigen crypto stablecoin te lanceren

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

VanEck is met het beursfond HODL één van de eigenaren van een spot-ETF voor bitcoin (BTC). Inmiddels is het één van de grootste bitcoin-ETF’s op de markt, en nu heeft de vermogensbeheerder de smaak te pakken.

Naast de spot-ETF heeft VanEck nu ook plannen voor zijn eigen stablecoin onthuld.


Solana memecoin-gekte loopt uit de hand met explosie Biden munt

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

VanEck stapt in de stablecoins

Dat schrijft Bloomberg op basis van gesprekken met VanEck. De Amerikaanse vermogensbeheerder heeft een nieuw bedrijf opgericht genaamd Agora, aan de hand van een financieringsronde van 12 miljoen dollar. Agora is van plan om in de nabije toekomst een stablecoin op basis van de Amerikaanse dollar te introduceren genaamd AUSD.

Net als concurrenten zoals Circle en Tether wil Agora groeien met behulp van partnerschappen met cryptobedrijven, in plaats van door op een directe manier klanten te zoeken. Verder is het niet van plan om een governance-token te introduceren, het lijkt erop dat het net als Circle en Tether een vrij gecentraliseerd bedrijf zal zijn.

VanEck zal dan ook het onderpand van de token beheren aan de hand van een extra fonds, verklaarde VanEck-directeur van digitale activa Kyle DaCruz.

“De [crypto-industrie] heeft hard behoefte aan betrouwbare instituten die [het onderpand van stablecoins] beheren. [Om een goede toekomst te verzekeren] moeten stablecoinreserves transparant zijn, en we kijken ernaar uit om die toekomst met Agora mogelijk te maken.”

Dit onderpand zal bestaan uit cash, Amerikaanse staatsobligaties en overnight repurchase agreements bij de Federal Reserve. Verder zal Agora informatie over zijn financiën delen met de bedrijven met wie het samenwerkt. Het is nog niet duidelijk wanneer AUSD verhandelbaar zal zijn.

VanEck-erfgenaam Nick Van Eck is tot Chief Executive Officer benoemd. Crypto-ontwikkelaar Drake Evans en Galaxy-topman Joe McGrady zijn ook onderdeel van de startup. Belangrijke investeerders kwamen van crypto-durfkapitaalfondsen Dragonfly, Robot Ventures, Wintermute en de traditionele investeerders Breed en General Catalyst.

Agora stablecoin niet te vergelijken

AUSD moet niet worden verward met aUSD, die stablecoin ging in de zomer van 2022 naar nul. Het netwerk printte door een softwarefout per ongeluk miljarden stablecoins, waardoor het de onderliggende waarde van de uitstaande tokens niet meer kon dekken.

Dit soort naamsverwarringen komen regelmatig voor in de wereld van cryptocurrencies, het is dus eer belangrijk om goed op te letten wat je koopt.


Post Views: 35Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment