Van ‘crypto is dood’ naar springlevend

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft vandaag een aanval weten te doen op de $50.000. Dit vormt een belangrijke mijlpaal voor de cryptocurrency. Sinds december 2021 is het de koning van crypto niet meer gelukt de $50.000 aan te tikken.

De Nederlandse analist Michael van de Poppe staat stil bij dit moment en blikt terug op een tumultueuze periode. “We hebben het gehaald, Bitcoin is hier om te blijven,” schrijft de analist op X.


Bitcoin ETF’s beleven succesvolle dag, krachtige daling in verkoopdruk

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Tussen de bitcoin crash en comeback

De weg naar herstel was allesbehalve gemakkelijk voor bitcoin en de bredere cryptosector. In de periode sinds december 2021 hebben we enkele van de meest tumultueuze momenten in de geschiedenis van cryptocurrency gezien.

Voor diegene die er pas sinds kort bij zijn; eind november 2021 behaalde bitcoin zijn huidige prijsrecord van $69.000, waarna de koers flink onderuit ging. In december 2021 stond BTC dus nog op een prijs van $50.000. Maar daarna ging het verder bergafwaarts. De Nederlandse analist geeft een klein overzicht.

Terra (LUNA) stort in en veroorzaakt grootse chaos

Een van de meest schokkende gebeurtenissen was de crash van LUNA, wat een aanzienlijke impact had op de markt en het vertrouwen van investeerders.

LUNA, een cryptocurrency die nauw verbonden is met het Terra ecosysteem, stortte in mei 2022 in.

De ineenstorting van LUNA en de bijbehorende stablecoin TerraUSD (UST) kan worden toegeschreven aan een combinatie van ontwerpfouten, massale verkoopdruk en verlies van vertrouwen.

Faillissement van crypto exchange FTX, Celsius en Blockfi

Het faillissement van FTX, ooit een vooraanstaande cryptocurrency exchange, veroorzaakte vervolgens golven van onzekerheid en twijfel over de stabiliteit van de cryptosector. De ineenstorting werd deels veroorzaakt door de val van LUNA. Maar oprichter Sam Bankman-Fried bleek zijn zaakjes daarnaast niet op orde te hebben.

De ondergang van prominente leenplatforms zoals Celsius en Blockfi benadrukte de malaise waarin de markt zich lange tijd bevond. Al deze grote partijen vormden dominostenen in het negatieve sentiment dat zich in de maanden erna uitvouwde tot een diepe bearmarkt.

Te midden van deze crises werd Bitcoin samen met de gehele crypto-industrie uiteraard meerdere malen “dood” verklaard door sceptici en critici. Ondanks een dieptepunt van $15.000 in november 2022, is de BTC koers dus weer flink hersteld.

Bitcoin is hier om te blijven

Het herstel tot $50.000 is niet alleen een teken van herstel, maar ook een bevestiging van de veerkracht van Bitcoin. Van de Poppe sluit zijn X-post af met positieve woorden:

“We hebben het gehaald. Bitcoin is hier om te blijven. De toekomst wordt geweldig.” aldus Michael van de Poppe.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment