Unieke bitcoin wallet van Twitter-oprichter nu wereldwijd beschikbaar

Louise de Graaf


Block lanceerde zijn nieuwe bitcoin (BTC) wallet ‘Bitkey’ afgelopen december met een pre-order in 95 landen, nadat het in de zomer met bètatesten was begonnen. En nu is het zover, de eerste wallets gaan over de toonbank.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe BTC wallet nu verkrijgbaar

Jack Dorsey’s fintech-bedrijf Block (SQ) is begonnen met het verzenden van zijn nieuwe bitcoin wallet Bitkey na vier maanden pre-orders te hebben aangenomen. Block lanceerde Bitkey afgelopen december in 95 landen, nadat het in de zomer met bètatesten was begonnen.

Ook in Nederland is de Bitkey verkrijgbaar. Voor € 145,- incl. verzending heb je hem al binnen twee dagen in huis.

Naast zijn walletfunctie zal Bitkey verbinding maken met Blocks betalingsplatform Cash App en crypto exchange Coinbase om het kopen en verkopen van BTC binnen zijn app mogelijk te maken. Bitkey bestaat uit een hardwareapparaat, een telefoonapp en een set hersteltools.

De app en het hardwareapparaat zijn twee van de drie sleutels die worden gebruikt om de bitcoin van een gebruiker te beveiligen, terwijl de derde wordt opgeslagen op de servers van Bitkey.

Mochten klanten zowel hun telefoon als het apparaat kwijtraken, dan kunnen ze hun geld terugkrijgen met behulp van de tool ‘Vertrouwde contacten’. Dat zijn contacten die bij de gebruiker bekend zijn om hun herstelverzoek te verifiëren. Je zou dus je moeder aan kunnen wijzen als vertrouwd contact.

Open development

Block staat erop voor dat hun technologie open en transparant is, zodat klanten kunnen zien én begrijpen hoe Bitkey werkt.

“Na de lancering, kan iedereen met voldoende technische vaardigheden profiteren van onze ‘reproducible builds’ – wat betekent dat klanten de mobiele app kunnen bouwen om te verifiëren dat de code die we op Github hebben gepubliceerd, overeenkomt met de Bitkey-app die beschikbaar is op de Google Play Store.”

De code die wordt vrijgeven is gelicentieerd onder de Commons Clause, een wijziging op een open source-licentie (voor Bitkey de MIT-licentie) die het gebruik van de Bitkey-code alleen toestaat in projecten die geen commercieel product of dienst leveren.

Met andere woorden, je kunt de Bitkey-code gebruiken in een project waarvoor je geen kosten in rekening brengt (ga maar sleutelen!).


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment