Twee grootste fondsbeheerders hebben samen al 100.000 bitcoins

Louise de Graaf


Het crypto landschap maakt een opvallende transitie door met de opkomst van bitcoin (BTC) spot exchange traded funds (ETF’s). Het was een extreem belangrijke ontwikkeling die zowel door institutionele beleggers als door retailinvesteerders met enthousiasme werd ontvangen. Twee vooraanstaande vermogensbeheerders met beide hun eigen ETF, BlackRock en Fidelity, hebben minder dan een maand na de lancering al een gigantische hoeveelheid bitcoins verzameld.


Comeback grote bitcoin miner eindigt in teleurstelling

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

De toename van institutionele bitcoin bezittingen

De introductie van bitcoin spot ETF’s door Fidelity en BlackRock, minder dan drie weken geleden, heeft al voor aanzienlijke veranderingen gezorgd. BlackRock bezit nu 52.000 bitcoin, ter waarde van $2,2 miljard volgens Arkham Intelligence, wat hen een van de grootste bitcoin-houders wereldwijd maakt.

Fidelity volgt op de voet met 47.238 bitcoin, ter waarde van $2 miljard. Deze aankopen zijn niet onopgemerkt gebleven in de crypto gemeenschap en duiden op een groeiend vertrouwen in bitcoin als een legitieme en waardevolle asset. De accumulatie van Fidelity varieerde tussen $100-$200 miljoen per dag.

Deze verschuiving in de markt is uiteraard niet alleen beperkt tot Fidelity en BlackRock. Andere grote spelers, zoals Bitwise en VanEck, hebben ook significante bitcoin-posities ingenomen. De gezamenlijke waarde van de nieuwe ETF’s in bitcoin bedraagt nu $6,4 miljard, met $5,1 miljard direct zichtbaar op de blockchain. Dit onderstreept de impact die deze fondsen hebben op de markt.

De bitcoin koers

Dat terwijl een grote positieve ontwikkeling op de koers van BTC nog op zich moet laten wachten. Dat had alles te maken met de uitstroom van het GBTC fonds van Grayscale. Deze uitstroom lijkt nu in ieder geval al tegen het einde aan te lopen.

De snelle adoptie van bitcoin spot ETF’s door grote financiële instituties markeert een belangrijk keerpunt voor de crypto markt. De aanzienlijke posities die genomen zijn door Fidelity, BlackRock, en anderen, tonen een toenemend vertrouwen in en legitimiteit van bitcoin binnen de bredere financiële wereld. Deze trend kan leiden tot meer institutionele adoptie en zou een katalysator kunnen zijn voor verdere groei en innovatie binnen de crypto markt.


Post Views: 4Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment