Toncoin (TON) koers stijgt plotseling hard na uitspraken van CEO

Louise de Graaf


Van de top 100 grootste cryptocurrencies was toncoin (TON) een van de grote uitblinkers. De altcoin, te vinden op plek 13, steeg maar liefst 16 procent in waarde. Waar komt deze plotselinge stijging vandaan?

Telegram wil beursgang maken

De stijging van TON, de cryptocurrency van The Open Network, lijkt voornamelijk voort te vloeien uit uitspraken van Telegram CEO Pavel Durov. Het bedrijf achter de populaire messaging applicatie Telegram, wil namelijk een beursgang maken.

De CEO vertelde aan The Financial Times dat de app in 2021 een half miljard gebruikers had. Op dit moment staat die teller alweer op 900 miljoen. De app zou daarnaast “honderden miljoenen dollars aan omzet genereren” uit abonnementen en advertenties, aldus Durov.

TON is van oorsprong een project van Telegram zelf. Maar nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf aanklaagde vanwege de illegale initial coin offering (ICO) deed het bedrijf afstand van het project.

The Open Network werd zo een onafhankelijk project. Desalniettemin gebruikt Telegram het nog, onder andere om de omzet de verdelen met kanaaleigenaren en andere gebruikers. Deze opbrengsten worden uitsluitend in de TON crypto uitbetaald.

 TON stijgt 36 procent in een week

Al met al zorgt al het goede nieuws omtrent Telegram voor een stijgende TON koers. In de afgelopen zeven dagen staat de altcoin 36 procent in de plus. De afgelopen 24 uur steeg de coin met 16 procent. Het is daarmee de hardste stijger van de top 100 crypto.

TON prijs van de afgelopen zeven dagen. – Bron: CoinMarketCap

20 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals TON of bitcoin te kopen? Koop en handel je crypto net als meer dan 1 miljoen Nederlanders op Bitvavo.

In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo tijdelijk 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via de onderstaande knop een account aan en ontvang 20 euro gratis.

Pak €20,- gratis!


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment