Toncoin al 50% in de plus, dit is waarom

Louise de Graaf


Het weekend begon voor bitcoin (BTC) en de altcoins relatief volatiel, maar de rest van het weekend bleef het rustig. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niets gebeurt in cryptoland. Er zijn namelijk alsnog een aantal uitschieters te vinden, waaronder toncoin (TON). In de Crypto Radar van vandaag lees je waarom TON zo hard kon stijgen.

Blik op de cryptomarkt

Maar eerst een blik op de cryptomarkt. Hierin geven we een helder overzicht van de belangrijkste datapunten van de algemene stand van zaken in crypto.

 • Bitcoin prijs: De waarde van 1 BTC is op het moment van schrijven 61.103 op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). Dat is 0,6 procent hoger van 24 uur geleden.
 • Bitcoins prijs in euro komt uit op 56.798 euro op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Nog geen account? Ontvang 10 euro gratis tegoed wanneer je via deze link een account aanmaakt.
 • De totale cryptomarktkapitalisatie is een kleine 0,4 procent gestegen. Daarmee zijn alle cryptocurrencies bij elkaar nu 2,26 biljoen dollar waard.
 • Qua handelsvolume was het de afgelopen 24 uur tevens rustig. Er werd voor bijna 36 miljard dollar aan crypto verhandeld. Dat is 42 procent minder dan de dag ervoor.
 • Het aandeel dat bitcoin in de totale markt heeft is gelijk gebleven. 53,2 procent van de totale marktwaarde is in bitcoins handen.

De hardste crypto stijgers: TON steelt opnieuw de show

Binnen de crypto top 10 zijn vrijwel geen grote bewegingen te zien, met uitzondering van toncoin (TON). Die altcoin steeg wéér flink in waarde en zet daarmee zijn opwaartse trend voort. De grootste stijgers van de top 50 grootste cryptocurrencies ziet er als volgt uit:

 • 50. THORChain (RUNE): +7,2 procent
 • 40. Arweave (AR): +5 procent
 • 8. Toncoin (TON): +4,7 procent
 • 25. Hedera (HBAR): +3 procent

Er zijn een aantal redenen waarom TON als enige grote coin kon stijgen. Zo was er de lancering van notcoin (NOT), dat binnen het TON-ecosysteem gebouwd is. De play-to-earn-game heeft al miljoenen spelers aangetrokken en zorgde er daarnaast voor dat de waarde die in Toncoin is vastgezet, significant gestegen is. Lees hier meer over NOT.

Verder zou Pantera Capital, een grote investeringsfirma, geïnvesteerd hebben in het netwerk. Hoe groot de investering precies is, is niet bekend gemaakt.

Tot slot vond de stijging van TON plaats bij een stijgende trendlijn. De koers daalde tot deze lijn en begon vervolgens weer te stijgen. Daarmee is de stijgende trendlijn nog altijd intact. TON staat in mei al meer dan 50 procent in de plus.

Toncoin (TON) steeg in mei flink en staat al meer dan 50 procent in de plus.
Toncoin (TON) steeg in mei flink en staat al meer dan 50 procent in de plus.

De hardste crypto dalers: Schade blijft beperkt, the graph (GRT) daalt 2,6 procent

En dan nog een korte blik op de dalers. Daar zijn geen grote uitschieters te vinden. The graph (GRT) is de hardste daler van de top 50 in de afgelopen 24 uur, en daalde met ‘slechts’ 2,6 procent.

 • 41. The graph (GRT): -2,6 procent
 • 33. Immutable (IMX): -1,9 procent
 • 20. Internet computer (ICP): -1,2 procent

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment