Toezichthouder haalt weer uit naar crypto, gemeenschap slaat hard terug

Louise de Graaf


De recente opmerkingen van Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), staan centraal in een verhit debat over de crypto wereld. Gensler’s kritische blik op de naleving binnen de crypto ruimte heeft niet alleen voor opschudding gezorgd, maar ook voor een enorme lading kritiek gezorgd. De crypto gemeenschap is niet te spreken over de houding van de voorzitter.

Gemeenschap reageert op Gensler’s crypto kritiek

Vandaag meldde Gary Gensler op X zijn bezorgdheid over het falen van veel bedrijven en personen binnen te crypto industrie om zich aan de regels te houden, suggererend dat deze niet alleen het vertrouwen ondermijnt, maar ook de getroffenen in de steek laat.

Deze opmerkingen werden meteen beantwoord door de crypto gemeenschap, die benadrukte hoe vaak zij om duidelijkheid hebben gevraagd. Opvallend was de feedback via de Community Notes-functie van X, waarin gebruikers wezen op het gebrek aan duidelijke standpunten van de SEC, ondanks jaren van verzoeken om verduidelijking van bedrijven zoals crypto exchange Coinbase.

De uitspraken van Gensler lokten ook reacties uit van prominente figuren binnen de crypto-industrie. Billy Markus, de maker van Dogecoin (DOGE), bekritiseerde Gensler voor het nog altijd ontbreken van concrete regels. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple (XRP), noemde de SEC voorzitter hypocriet.

Garlinghouse ging verder door de SEC-voorzitter te omschrijven als een politiek risico wiens acties de integriteit van het agentschap hebben aangetast. Deze sentimenten weerspiegelen een brede frustratie over het gebrek aan duidelijke richtlijnen en de waargenomen willekeur van de SEC.

“Verbazingwekkende hypocrisie van de persoon die de grootste fraude in de recente geschiedenis goedkeurde. Gensler is een politiek risico wiens acties consumenten hebben gedecimeerd en de integriteit van de SEC hebben vernietigd, terwijl hij vriendjes blijft met Wall Street.”

De Toekomst van crypto regulatie

De discussie rondom de regulering van cryptocurrencies blijft een centraal thema.. Terwijl de SEC beweert bepaalde fouten te betreuren, blijft de vraag in de lucht hangen: hoe zal de toekomst van crypto-regulatie eruitzien? En wanneer komt er eindelijk duidelijkheid vanuit de SEC? De recente interacties wijzen op een groeiende kloof tussen regelgevers en de crypto-gemeenschap, een kloof die overbrugd moet worden om zowel innovatie als bescherming van investeerders te waarborgen.

Post Views: 23

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment