Tegenstanders van Bitcoin ETF’s proberen de goedkeuring te blokkeren

Louise de Graaf


De wereld van cryptocurrencies staat mogelijk voor een revolutionaire verandering met de mogelijke goedkeuring van spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs). Echter, opmerkelijk genoeg is niet iedereen enthousiast. Dennis Kelleher, CEO van Better Markets, noemt een eventuele goedkeuring zelfs een ‘historische fout’.

Anti-bitcoin ETF standpunten bestaan ook

In een recente brief aan de SEC, beklemtoont Kelleher de gevaren van het goedkeuren van een spot BTC ETF. Hij stelt dat dit investeerders kan blootstellen aan markten die berucht zijn voor fraude en manipulatie. Dit argument krijgt kracht bijgezet door de recente onthulling dat meer dan 324.000 crypto-gebruikers slachtoffer zijn geworden van phishing-aanvallen in 2023, met een verlies van ongeveer $295 miljoen aan digitale activa. Kelleher’s pleidooi roept op tot een heroverweging van de SEC’s positie om de bescherming van investeerders te waarborgen.

“We dienen deze aanvullende commentaarbrief in (wat Better Markets zeer zelden doet) omdat het een ernstige, zo niet historische fout zou zijn die vrijwel zeker zou leiden tot enorme schade voor beleggers als de SEC de hangende regelwijziging goedkeurt.”

Reactie van de crypto-analisten

Ondanks de bezwaren van Kelleher, klinkt er een sterk tegengeluid uit de crypto-gemeenschap. Prominente figuren zoals Bloomberg’s ETF-analist James Seyffart en Fox Business-journalist Eleanor Terrett hebben Kelleher’s beweringen weerlegd. Seyffart benadrukt de substantiële inspanningen van vermogensbeheerders en de vooruitgang in hun aanvragen voor BTC spot ETFs. Deze sector blijft optimistisch over de potentiële goedkeuring, wat een mijlpaal zou kunnen zijn voor crypto-acceptatie en investeringsstromen.

Toenemende spanning en speculatie in de crypto markt

De crypto-markt houdt nauwlettend toezicht op de aanstaande beslissingen van de SEC. De speculatie groeit en de geruchtenmolen draait op volle toeren over een mogelijke beslissing voor de deadline van 10 januari, die het landschap van investeringen in cryptocurrencies zou kunnen hervormen. De uitkomst van deze beslissing zal niet alleen de toekomst van spot BTC ETFs beïnvloeden, maar ook de perceptie en legitimiteit van cryptocurrencies als een geheel. Het zou de deur kunnen openen voor de instroom van een gigantische hoeveelheid traditionele investeerders die tot nu toe aan de zijlijn bleven staan.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment