Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”

Louise de Graaf


Jaren geleden besloot je om bitcoins te kopen, misschien voor een paar euro per stuk. Je vergeet de investering, gooit je private keys weg en denkt op de dag van vandaag: had ik ze nog maar. Een student die negen jaar geleden wat bitcoins verdiend had deed hetzelfde. Waar hij eerst enorme spijt van had, lukte het hem om zijn private keys terug te vinden. Had hij nog zijn bitcoins en zo ja, hoeveel?

Bitcoin onder druk: dalend consumentenvertrouwen wijst op recessie

Bitcoin onder druk: dalend consumentenvertrouwen wijst op recessie

Bitcoins verdienen met enquêtes

Het begon allemaal voor de student jaren geleden. Hij verdiende zijn bitcoins (BTC) door een paar enquêtes in te vullen en een stel reclamefilmpjes te kijken. Zijn verkregen bitcoins wou hij in één keer uitgeven aan online aankopen. Bovendien had hij er totaal geen belang bij om de munten te sparen.

Totdat hij zijn computer opstartte en een online aankoop wou doen. Tijdens zijn aankoop crashte plotseling zijn computer en gaf hij naar een aantal pogingen op. Hij zette de computer op zolder en keek er nooit meer naar om.

Geluk bij een ongeluk

Heel wat jaren later besloot hij toch om zijn computer weer van zolder te halen. In eerste instantie om te kijken of hij er nog wat interessants had bewaard. Wat bleek? Hij zag dat zijn private keys en zijn bitcoins nog beschikbaar waren. Het ging om een totaal van 127 stuks.

In zijn enthousiasme deelde hij een bericht op social media platform Reddit:

Ik heb mijn privésleutels gevonden van mijn 127 bitcoins die ik 8-9 jaar geleden ben kwijtgeraakt. Ik heb er geen woorden voor.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Miljoenenwinst

De 127 bitcoins, die hij in bezit had, verkocht hij voor $33.400 per stuk. Dat betekende dat hij een bedrag kreeg van maar liefst 4,24 miljoen en dat voor het invullen van een paar enquêtes of het kijken naar reclame.

Op X deelt hij nog een bericht dat hij degene is die zijn 127 bitcoins terug heeft gevonden. Daarbij gaf hij ook aan dat hij besloten had om zijn vader een auto als cadeau te geven. ‘Het is niet een Lambo, maar goed genoeg!’.

Het feit dat hij een aantal dagen later meer dan een miljoen extra had kunnen verdienen door een enorme koersstijging, maakt dat hem niet meer uit. De student leefde normaal van magnetronmaaltijden, dus een miljoen meer of minder maakte hij zich niet druk over.


Post Views: 6.204

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment