stap voor stap investeren ontdekken

Louise de Graaf


Het investeren in cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) kan intimiderend lijken. Maar met de juiste begeleiding kan het verrassend eenvoudig zijn. In dit artikel wordt stap voor stap uitgewerkt hoe men zijn eerste bitcoin investering uitvoert. Hier hoeft men geen creditcard voor te hebben. Daarnaast hoeven het geen duizenden euro’s te zijn; als het bevalt kan het bedrag nog altijd worden verhoogd. 


Waarom komende donderdag een cruciale dag is voor de bitcoin koers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Je eerste bitcoin investering: een stappenplan

Stap 1: Kies een betrouwbaar platform. Kies een crypto exchange die betalingen met iDEAL accepteert. Voor het vervolg wordt als voorbeeld de Nederlandse crypto exchange Bitvavo gebruikt.

Stap 2: Meld je aan. Ga naar de website van de crypto exchange en klik op de knop ‘Registreren’. Volg de stappen om een account aan te maken door uw e-mailadres en een sterk wachtwoord in te voeren.

Stap 3: Verifieer je identiteit. Crypto exchanges zijn wettelijk verplicht om je identiteit te verifiëren (KYC-regelgeving). Dit wordt gedaan door enkele persoonlijke gegevens in te voeren en een identiteitsbewijs te uploaden. Laat dit je niet afschrikken: het proces duurt kort en de gegevens zullen niet worden opgeslagen.

Stap 4: Stort geld op je account. Nadat je account is geverifieerd, kun je geld storten via iDEAL. Klik op ‘Geld storten’, selecteer iDEAL als betaalmethode, voer het gewenste bedrag in en volg de instructies om de betaling te voltooien.

Stap 5: Koop de bitcoin(s). Zodra er geld op het account staat, kan men bitcoin kopen. Ga naar het handelsgedeelte, zoek naar bitcoin en klik op ‘Kopen’. Voer het bedrag in dat u wilt investeren en bevestig je aankoop.

Maar wat nou als ik mijn bitcoins wil vervangen voor iets anders?

Het kan zijn dat men besluit voor een andere cryptocurrency te kiezen om in te investeren. Bijvoorbeeld als bitcoin het slecht doet, maar een andere token juist heel goede prestaties heeft. Het is dan niet nodig om de bitcoins te verkopen, om met hetzelfde geld vervolgens weer een andere token aan te schaffen. In plaats daarvan kun je ze omruilen. Bijvoorbeeld naar ripple (XRP):

Stap 1: Kies een handelspaar. Ga naar het handelsplatform van Bitvavo en zoek naar het handelspaar BTC/XRP.

Stap 2: Plaats een order. Kies het bedrag aan bitcoin dat je wilt omruilen voor XRP en plaats een order. Je kan kiezen uit verschillende soorten orders. Voor het gemak valt de market order aan te raden. Hierbij worden de tokens omgeruild voor hun huidige marktwaardes. Hier is op het internet meer informatie over te vinden.

Stap 3: Bevestig de transactie. Controleer de details van je order en bevestig de transactie. Zodra de order is uitgevoerd, worden de XRP-tokens bijgeschreven op je account.


Bitcoin daalt in aanloop naar zeer belangrijke economische week

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Over de Nederlandse crypto exchange Bitvavo

Bitvavo is het grootste cryptocurrency-handelsplatform van Nederland. Het staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat betekent dat het voldoet aan strenge regelgeving.Het platform is makkelijk in gebruik en heeft een breed scala aan cryptocurrencies om uit te kiezen. 

Bovendien biedt Bitvavo lezers van Crypto-Insiders de mogelijkheid om tot €10.000 gratis te handelen. Daarnaast ontvang je €10 aan gratis crypto direct na registratie. Daardoor is het een uitstekende keuze voor beginners die willen starten met cryptocurrency-handel. Registreren met deze unieke voordelen kan via deze link.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment