Solana volume explodeert 738% tot opvallende hoogtes

Louise de Graaf


Solana (SOL) is al maanden een van de grootste uitblinkers binnen het crypto-landschap. De koers presteert uitstekend en het netwerkgebruik blijft maar toenemen. Dankzij de transparante aard van de blockchain kan alles inzichtelijk worden gemaakt, en de recente cijfers van Solana blijken bijzonder indrukwekkend te zijn.


December zorgt op het laatste moment voor record aan cryptohacks

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Solana transactievolume in de lift

Uit data van The Block blijkt dat de totale waarde dat dagelijks op de blockchain van Solana wordt bewogen flink aan het stijgen is de afgelopen tijd. Met name sinds begin december is er een explosieve stijging waarneembaar op dit front.

Op de eerste dagen van december kwam het on-chain volume steeds uit op grofweg 5,6 miljard dollar. De afgelopen weken is dit enorm hard toegenomen, tot een absolute piek van 46,93 miljard dollar op 5 januari. Percentagegewijs representeert dit een indrukwekkende toename van 738 procent.

Kijkend naar de maandelijkse waardes komt de stijging ook goed naar voren. In november komt het totale transactievolume namelijk uit op 132,86 miljard dollar aan SOL, terwijl deze de afgelopen maand 426,87 miljard dollar aan SOL bedroeg. Dit betreft een toename van zo’n 221 procent.

Solana bloei

In de maand december overtrof Solana zelfs Ethereum (ETH) op het gebied van non-fungible tokens (NFT’s). In de laatste maand van het jaar is er op Solana namelijk voor ongeveer 366,5 miljoen dollar aan NFT’s verhandeld, terwijl het Ethereum netwerk niet verder kwam dan 353,2 miljoen dollar aan NFT-transacties. Het is voor het eerst sinds het bestaan van Solana dat dit is gebeurd.

Ook de solana koers heeft een bijzonder pad afgelegd gedurende december. Aan het begin van de maand stond de koers nog nipt onder de 60 dollar, maar op 26 december werd een absolute piek van boven de 121 dollar neergezet.

Het gehele ecosysteem van Solana kreeg een flinke boost in december, met memecoin bonk (BONK) als absolute uitschieter. In slechts 2 weken tijd steeg de koers zo’n 785 procent tot een all-time high.

Sinds de start van het nieuwe jaar is de hype omtrent Solana echter iets afgekoeld. De SOL koers en op Solana gebaseerde tokens, waaronder BONK, hebben een significant deel van hun eerdere stijging ingeleverd. Ook het dagelijkse transactievolume zit vooralsnog in een lichte neerwaartse trend.

De tijd zal uitwijzen of dit slechts het begin van een langdurige correctie is, of dat Solana zijn bloei van december voort zal zetten.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 701Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment