Solana sluit unieke samenwerking met Filecoin om netwerk te verbeteren

Louise de Graaf


Solana (SOL), de vijfde grootste crypto van de industrie, heeft de handen ineengeslagen met Filecoin (FIL), een gedecentraliseerd opslagnetwerk. De betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Solana’s blockchain moet hiermee tot een hoger niveau worden getild. Maar wat houdt de samenwerking precies in?


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gedecentraliseerde crypto opslag

Filecoin kondigde afgelopen vrijdag de samenwerking met Solana aan op sociale mediaplatform X.

Solana zal de gedecentraliseerde opslagoplossingen van Filecoin opnemen, met als doel de gegevensredundantie te verbeteren, de schaalbaarheid uit te breiden en de beveiligingsprotocollen van het netwerk te versterken.

Filecoin, op plek 36 binnen de cryptomarkt, is een gedecentraliseerd peer-to-peer opslagnetwerk dat iedereen in staat stelt om digitale informatie op te slaan, te ontvangen en te hosten.

Het netwerk werkt op basis van vraag en aanbod, waar miners concurreren om bestanden te hosten op een wereldwijde marktplaats. Als beloning voor hun opslagruimte ontvangen de aanbieders FIL-munten.

‘’Solana maakt gebruik van Filecoin om zijn blokgeschiedenis toegankelijker en bruikbaarder te maken voor infrastructuurproviders, explorers, indexeerders en iedereen die historische toegang nodig heeft,’’ zo wordt er geschreven in de aankondiging van Filecoin.

Anatoly Yakovenko, een van de oprichters van Solana, uitte zijn opwinding op X en prees Filecoin voor het ontwikkelen van een gedecentraliseerde archieflaag die als basis zal dienen voor deze integratie.

De samenwerking tussen Solana en Filecoin is een belangrijk onderdeel van Filecoin’s bredere plan om zijn aanwezigheid binnen de blockchainwereld te versterken. Het bedrijf heeft al belangrijke partnerschappen gesloten met grootheden zoals Google Cloud om gedecentraliseerde opslag te bevorderen als een fundamentele laag van de blockchain-industrie.

Solana netwerkuitval

Eerder deze maand stond het Solana netwerk negatief in het crypto nieuws vanwege een urenlange netwerkstoring.

Op 6 februari lag de blockchain voor een tijdsduur van vijf uur uit de lucht. Solana’s instabiliteit is een welbekend kritiekpunt. In de afgelopen 2 jaar is het netwerk al 10 keer eerder uitgevallen.

De oorzaak van de recente netwerkproblemen is nog altijd een groot vraagteken.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment