Solana netwerk ziet forse groei, aantal transacties naar hoogtepunt

Louise de Graaf


Solana (SOL) is overduidelijk één van de meest populaire altcoins van het moment. De koers is al met 1.200% gestegen en overstijgt daardoor niet alleen bitcoin (BTC), maar ook veel concurrerende altcoins. Ook met de Solana-blockchain gaat het goed. Het transactieaantal heeft een jaarlijks record bereikt.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Solana blockchain opnieuw populair

Dat blijkt uit door The Block verzamelde on-chain gegevens. De vorige piek was van begin april, toen de blockchain ook erg populair was dankzij de opstopping bij Bitcoin. De Ordinals-dienst voor non-fungible tokens (NFT’s) op de Bitcoin-blockchain zorgde namelijk voor erg trage en vooral erg dure transacties.

Een bitcoin transactie met een hoge prioriteit kostte begin mei omgerekend 26 dollar. Dat is een toename van maar liefst 21 keer ten opzichte van 23 april, toen kostte dit nog slechts 87 dollarcent.

Op Ethereum (ETH) is een vergelijkbaar probleem gaande. Daar zijn de gemiddelde transactiekosten ook relatief hoog door de hoge druk op het netwerk.

Nu is het aantal Solana transacties die niet te maken hebben met stemmingen voor het protocol opnieuw flink geklommen. De waarde piekte afgelopen zaterdag op 34,1 miljoen transacties in 7 dagen. De piek van afgelopen april lag op zo’n 32,4 miljoen stuks in hetzelfde tijdsbestek. Ook betreft het een flinke stijging ten opzichte van begin december, toen lag de waarde nog op slechts 20,9 miljoen transacties.

Daarnaast heeft het maandelijkse aantal actieve gebruikers in december ook opnieuw een record bereikt.

Solana token hard gegroeid in 2023

Solana is uitgegroeid tot één van de meest populaire cryptocurrencies in de markt. De solana koers staat inmiddels op 105 dollar, wat de coin een marktwaarde van 44 miljard dollar geeft.

Sinds het XRP heeft ingehaald is het de op vier na grootste cryptocurrency. Even was het ook groter dan Binance’ BNB, maar dat is inmiddels niet meer het geval.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment