Solana netwerk blijkt het ‘meest populair’, dankzij memecoin mania

Louise de Graaf


In een recent onderzoek uitgevoerd door CoinGecko is Solana (SOL) uitgeroepen tot de meest populaire blockchain van het jaar. Dat heeft het platform onder andere te danken aan de memecoin hype van onder meer slerf (SLERF) en bonk (BONK).


Man kocht 73 verschillende crypto’s, nu al op 160% winst

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Solana leidt de weg in crypto-interesse

Het onderzoek, gepubliceerd op de website van Coingecko, analyseerde verschillende aspecten van blockchain-ecosystemen. Hier vallen onder andere gebruikersactiviteit, ontwikkelaarsbetrokkenheid en marktprestaties onder. Op basis van deze criteria stak Solana boven alle andere blockchain-platforms uit en verdiende de titel van ‘meest populair’ voor het jaar.

Vooral op het gebied van gebruikersactivieit stak Solana met kop en schouders uit boven de blockchain-rivalen. Veel van de recente activiteit op het netwerk vond plaats op DEX’s, wat staat voor decentralized exchanges. Dit zijn gedecentraliseerde handelsplatforms waar gebruikers direct kunnen handelen zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Handelaren genoten de kans om vooral memecoins te traden. BONK en SLERF werden hier het meest verhandeld en gekocht.

De layer 1 blockchain vertegenwoordigt nu 49,3 procent van de wereldwijde interesse van crypto-investeerders onder blockchains.

“Het dominante marktaandeel van het Solana-ecosysteem is gestimuleerd door de voortdurende rally van Solana terug naar de hoogtepunten van 2021, naast de sterke prestaties van belangrijke projecttokens binnen het ecosysteem, zoals Pyth, en memecoins zoals dogwifhat (WIF),” onderbouwde het rapport.

Solana profiteert van memecoin hype

Veel van de recente activiteit op Solana heeft plaatsgevonden op gedecentraliseerde beurzen (DEXs) zoals Jupiter en Raydium. Solana-gebaseerde DEXs hebben gedurende bijna vier maanden gestaag marktaandeel veroverd ten koste van Ethereum DEXs zoals Uniswap.

Tristan Frizza, oprichter van Zeta Markets, zei het volgende over de piek in de on-chain activiteit op Solana:

“Er is een grote piek geweest in onchain memecoin-speculatie, met munten zoals Slerf die in slechts een paar uur een verbijsterende marktkapitalisatie van meer dan $500 miljoen hebben bereikt. Deze hype is voornamelijk mogelijk gemaakt door geautomatiseerde market makers zoals Raydium, Orca en de Jupiter aggregator, die tokenmakers in staat stellen snel nieuwe liquiditeitspools op te zetten en deze tokens te verhandelen.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment