Solana netwerk beleeft recordgroei, gedreven door nieuwe memecoin

Louise de Graaf


Solana (SOL) was één van de meest populaire cryptocurrencies van 2023, zeker onder de coins met een hoge marktkapitalisatie. Het lijkt erop dat de altcoin nog steeds razend populair is, want het aantal nieuwe walletadressen is in januari flink gegroeid. De maatstaf staat zelfs op een record.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aantal Solana-wallets flink gegroeid

Eind vorig jaar bereikte de waarde ook een record van iets meer dan 435.000 nieuwe walletadressen in 7 dagen. Dat lag namelijk op 429.000 nieuwe wallets in datzelfde tijdsbestek en is van juni 2022. Nu is deze opnieuw gestegen tot een recordhoogte, zo blijkt uit data van The Block. Om precies te zijn ligt het aantal nu op ongeveer 458.000 adressen.

Het totale aantal walletadressen is dus uiteraard ook gegroeid tot een nieuw record, maar dit zegt niet per definitie veel. Een deel van deze adressen zal namelijk niet meer worden gebruikt. Dat is een bekend probleem in de crypto-industrie. Omdat je zelf je wallets kunt beheren, kun je ook de toegang ertoe verliezen.

Solana memecoin bron van groei?

De groei heeft mogelijk te maken met een razend populair geworden nieuwe memecoin, wen (WEN). Die werd vorige week geïntroduceerd met een airdrop op bepaalde platformen op het Solana-netwerk.

Eén van deze platformen was het decentralized finance (DeFi) platform Jupiter, dat het handelsvolume door de airdrop enorm zag toenemen. Ook eigenaren van Solana’s eigen Saga-smartphone en sommige non-fungible tokens (NFT’s) op deze blockchain kwamen in aanmerking voor de airdrop.

Solana kwam begin dit jaar ook in het nieuws doordat het handelsvolume ongekende hoogtes wist te halen. Dit kwam niet helemaal uit de lucht vallen, de coin is vorig jaar namelijk met ongeveer 1.200 procent gestegen.

De uitbreidingsplannen blijven mogelijk niet beperkt tot de blockchain zelf. Er zou zelfs gewerkt worden aan een tweede versie van de in 2023 onthulde Saga-telefoon. Ook is de blockchain weer één van de populairste netwerken voor NFT’s, volgens data van The Block.


Post Views: 72



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment