Solana en meer crypto ETF’s onwaarschijnlijk volgens JPMorgan

Louise de Graaf


Sinds de goedkeuring van Amerikaanse ethereum (ETH) spot beursfondsen speculeert het cryptoland volop of in de nabije toekomst meer altcoins dezelfde weg in zullen slaan. Veel analisten denken dat de lijst van crypto spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) groter zal worden de komende jaren. De Amerikaanse bankgigant JPMorgan is echter sceptisch, en denkt dat bitcoin (BTC) en ethereum nog lang de enigen zullen blijven.

Cryptohandelaar zet $2.200 om in $2,26 miljoen met nieuwe Solana memecoin

Cryptohandelaar zet $2.200 om in $2,26 miljoen met nieuwe Solana memecoin

Meer altcoin ETF’s?

Vorige week donderdag keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) acht ethereum ETF-aanvragen goed. Terwijl het nu wachten is tot ook de S-1 formulieren groen licht ontvangen, zodat de fondsen de beurzen kunnen betreden, zijn de discussies opgelaaid wie ‘s werelds grootste altcoin op zal volgen.

Vorige week kon je al lezen dat Brian Kelly van CNBC een ETF voor solana (SOL) als de ‘’volgende logische stap’’ beschouwt. Analist Geoffrey Kendric van de Britse megabank Standared Chartered deelde bovendien zijn verwachting dat de SEC volgend jaar ook beursfondsen voor ripple (XRP) en solana zal toestaan.

Niet iedereen is echter even optimistisch wat dat betreft. De Amerikaanse bankgigant JPMorgan voorziet niet dat de toezichthouder extra crypto ETF’s goed zal keuren.

Nikolaos Panigirtzoglou, managing director en global market strategist bij JPMorgan, vertelde aan The Block dat de investeringsbank twijfelt of de SEC meer fondsen zal accepteren, gezien haar standpunt dat de meeste cryptocurrencies effecten zijn.

De analist zei het volgende:

“We twijfelen eraan. De beslissing van de SEC om ETH ETF’s goed te keuren is al vergaand, gezien de onduidelijkheid over de vraag of Ethereum als effect moet worden geclassificeerd of niet. We denken niet dat de SEC nog verder zou gaan door Solana of andere token ETF’s goed te keuren, aangezien de SEC een sterkere (relatief ten opzichte van Ethereum) mening heeft dat tokens buiten Bitcoin en Ethereum als effecten moeten worden geclassificeerd.’’

Panigirtzoglou houdt echter wel een slag om de arm. Indien de Amerikaanse beleidsmakers uiteindelijk wetgeving aan zullen nemen waarin wordt bepaald dat de meeste cryptomunten geen effecten zijn, zou het volgens hem wel mogelijk zijn dat er meer crypto spot ETF’s gelanceerd kunnen worden in de Verenigde Staten.

FIT-21 crypto-wet opent deuren voor meer ETF’s

De FIT21-wetgeving, dat vorige week werd aangenomen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zou een duidelijk wetgevend kader moeten introduceren voor classificatie van cryptomunten om te bepalen of ze onder de jurisdictie van de SEC of Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vallen.

De crypto-wet zal echter eerst nog door het Senaat moeten worden goedgekeurd alvorens het van kracht kan gaan. Hier kan nog veel tijd overheen gaan, en zou bovendien nog de nodige problemen kunnen veroorzaken. Indien de wet wordt ingevoerd, zou het goed nieuws betekenen voor de mogelijke lancering van meer crypto ETF’s in de toekomst.


Post Views: 45

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment