Solana beleeft spectaculaire week, maar het feest lijkt nog niet voorbij

Louise de Graaf


Solana (SOL) heeft een stijging van 34,5% in slechts één week genoteerd, waarmee het zijn hoogste punt in maar liefst 23 maanden bereikte. Deze stijging roept de vraag op: wat drijft deze opwaartse trend en kan Solana dit momentum behouden?


Avalanche (AVAX) koers onder druk, vandaag $350 miljoen ’token unlock’

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

De kracht achter Solana’s opkomst

Een diepe duik in de recente prestaties van Solana onthult enkele interessante inzichten. Terwijl andere grote cryptomunten zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) natuurlijk ook hun eigen successen boekten, met respectievelijk stijgingen van 21,5% en 15,5% in dezelfde periode, is de plotselinge stijging van SOL bijzonder opvallend.

Deze toename viel samen met een significante vraag naar bepaalde Solana SPL memecoins, zoals Bonk en DogWifHat (WIF), die respectievelijk met 110% en 250% stegen. Door de populariteit en hype rond dergelijke memecoins op het Solana netwerk, krijgt ook het Solana netwerk zelf een mooie impuls. En dat zien we vrij letterlijk meteen terug in de koers van SOL.

Solana netwerkdata ondersteunt groei

Verder kijken dan de prijsstijging, de Solana netwerkmetrics bieden een solide basis voor de recente successen. De total value locked (TVL), ofwel de totale waarde vastgezet, in Solana’s smart contracts heeft het hoogste niveau bereikt sinds november 2022, met een stijging van 30% sinds het begin van 2024, dat blijkt uit data van DefiLlama.. Dit overtreft de groei van andere platforms zoals Ethereum en BNB Chain, wat wijst op een toenemende activiteit en vraag naar Solana-gebaseerde decentralized applications (DApps).

Bovendien toont de sterke prestatie van DApps op het Solana netwerk aan dat het platform substantiële volumes en een grote gebruikersbasis kan beheren. Dit succes is deels te danken aan de veerkracht van Solana tegenover netwerkuitdagingen die andere blockchains hebben ervaren, zoals de recente problemen met de Avalanche network.

Terwijl Solana (SOL) een indrukwekkende week achter de rug heeft, met een nieuw hoogtepunt en een duidelijke stijging in netwerkactiviteit, blijft de vraag of dit momentum kan worden volgehouden. De groei in TVL en het succes van DApps op het platform suggereren een gezonde vraag en een sterk ecosysteem. Echter, zoals met elke cryptomunt, zijn er externe factoren en marktdynamieken die de toekomstige prestaties kunnen beïnvloeden. Het is nog geen gewonnen zaak, maar het ziet er goed uit voor de toekomst van Solana.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment