‘Slechtste crypto voorspeller ter wereld’ blijkt toch gelijk te hebben

Louise de Graaf


Het is niet per se gemakkelijk om de financiële wereld goed te navigeren, CNBC-presentator Jim Cramer is hier het bewijs van. Hij is berucht vanwege zijn slechte voorspellingen, die altijd wel het verkeerde lijken te zeggen. Toch heeft hij het niet altijd mis. Een anti-Cramer beursfonds stopt ermee, na bijna twee jaar lang actief te zijn geweest.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Anti-Cramer beursfonds stopt ermee

Dat blijkt uit een persbericht van het investeringsfonds dat de ETF beheert, Tuttle Capital Management. Op 25 januari heeft het bestuur van dit bedrijf besloten om het fonds te sluiten en de activa te liquideren. De laatste handelsdag van de Inverse Cramer Tracker ETF (beurssymbool: SJIM) zal 13 februari zijn, waarna investeerders automatisch hun geld terug zullen krijgen. Uiteraard kun je voor die tijd gewoon aandelen in het beursfonds kopen en verkopen.

De ETF doet exact het tegenovergestelde van wat Cramer zegt. Veel investeerders in het fonds lijden sinds de introductie in maart 2022 verlies. Gedurende de twee jaar dat het fonds actief is, is het met maar liefst 15% gedaald. In totaal trok het maar 2,4 miljoen dollar aan kapitaal aan.

Als de presentator zegt dat handelaren iets moeten kopen, dan doet het fonds het tegenovergestelde. Als hij zegt dat er verkocht moet worden of dat je short moet gaan, dan koopt SJIM juist deze beursproducten.

We waren begonnen met het portfolio om te benadrukken hoe gevaarlijk TV-presentatoren die aandelen uitkiezen zijn, en dan met name Jim Cramer. We hebben het idee dat dit is gelukt, maar investeerders hebben meer interesse in volatiele beursproducten, en de interesse in een long-short-portfolio is bij hen nooit ontstaan. Door het succes van de [T-REX-beursproducten] hebben we simpelweg niet meer de tijd om het portfolio [van de Inverse Cramer-ETF] te runnen,” aldus Tuttle Capital Management.

Crypto analist Jim Cramer heeft het niet altijd mis

Cramer is als presentator van CNBC enorm bekend, maar dat maakt hem niet altijd een goede handelaar. Zo wisten verschillende handelaren slim winst te maken door het tegenovergestelde te doen als Cramer, net als de Inverse Cramer ETF. Begin 2022 verwachtte Cramer dat de bitcoin koers de bodem had bereikt, terwijl dat het begin was van de bearmarkt.

Toch zijn er ook signalen dat Cramer het niet altijd het bij het verkeerde eind heeft. Begin 2024 verwachtte hij namelijk dat de koers zou dalen. Er zijn ditmaal daadwerkelijk signalen dat dit inderdaad gaat gebeuren.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment