Slechts een handjevol altcoins doen het beter dan bitcoin dit jaar

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is afgelopen weekend hard onderuit gegaan. Al enkele weken heeft bitcoin het wat zwaarder, maar de recente teleurstellende resultaten worden meer dan verzacht wanneer de gigantische rally van de eerste 11 weken van het jaar in beschouwing wordt genomen. Bitcoin presteert dit jaar beter dan het gros van de cryptomarkt, en in dit artikel delen we de opmerkelijke cijfers.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Bitcoin verslaat meeste top 50 crypto

Crypto-analist Luke Martin bracht gisteren op socialmediaplatform X zijn 328 duizend volgers op de hoogte van enkele interessante bevindingen. Hij liet namelijk weten dat bitcoin tot dusver in 2024 beter heeft gepresteerd dan maar liefst 44 van de 50 grootste altcoins. Voor de analyse is logischerwijs gekeken naar de top 50, op basis van marktkapitalisatie, van het begin van het jaar

Ten opzichte van de openingskoers van iets boven de $42.000 aan het begin van 2024, heeft Bitcoin momenteel een stijging van 56 procent ondergaan. Slechts 6 altcoins uit de top 50 hebben dus een grotere koersstijging meegemaakt.

Toncoin (TON) staat, ondanks het feit dat Martin deze niet heeft meegenomen in zijn X-bericht, met afstand op de eerste plaats. De koers van toncoin is sinds het begin van het jaar met bijna 203 procent gestegen. Met name de afgelopen weken presteerde de aan Telegram verwante altcoin uitstekend.

Shiba inu (SHIB), de op-een-na grootste memecoin van de industrie, staat op de tweede plaats met een winst van meer dan 126 procent sinds het begin van het jaar. De andere 5 altcoins die bitcoin hebben verslagen zijn: dogecoin (DOGE), stacks (STX), BNB (BNB), mantle (MNT) en render (RNDR).

Martin liet tevens weten dat maar liefst 40 procent van de top 50 momenteel op een lagere prijs staan dan aan het begin van 2024.

BTC dominantie op nieuwe piek

De uitstekende koersresultaten van bitcoin in verhouding tot de grote altcoins is zichtbaar in de explosieve stijging van de bitcoin dominantie. Eerder vandaag kon je lezen dat het marktaandeel van bitcoin tot zijn hoogste punt sinds april 2021 is gestegen.

De in januari op de markt gebrachte bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) vormen een belangrijke reden waarom bitcoin al maanden de show steelt in het cryptoland. Ook de aankomende Bitcoin halving, die later deze week plaatsvindt, trekt veel investeerders richting ‘s werelds grootste crypto.

In het verleden begonnen altcoins ook pas de show te stelen nadat de beloningen voor Bitcoin miners gehalveerd werden. Dit biedt uiteraard geen garantie dat het dit keer wederom het geval zal zijn.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment