Sinds 2023 wekelijks €25 aan solana kopen: dit is het resultaat

Louise de Graaf


In het licht van de alsmaar fluctuerende cryptomarkt hebben talrijke beleggers zich gericht op een specifieke strategie om hun crypto-portfolio’s uit te breiden. Deze aanpak, beter bekend als dollar-cost averaging (DCA), heeft zich opnieuw bewezen als een solide strategie voor hen die de onvoorspelbare marktbewegingen willen navigeren. Dit artikel onderzoekt wat er zou zijn gebeurd als je deze benadering had aangenomen en vanaf het begin van 2023 elke week €25 in Solana (SOL) had geïnvesteerd – de resultaten liegen er niet om.

De ultieme crypto-investeringsstrategie

Dollar-cost averaging blinkt uit in zijn eenvoud en toegankelijkheid, waardoor beleggers geleidelijk hun bezit in cryptocurrencies zoals Solana kunnen vergroten terwijl ze de impact van marktvolatiliteit minimaliseren. Deze methode is niet alleen minder stressvol, maar verlaagt ook de drempel voor nieuwe investeerders. Met slechts een klein bedrag per week kan men beginnen aan de opbouw van een indrukwekkend portfolio.

Door elke week trouw €25 te investeren, zou een investeerder aan het einde van 2023 een totale investering van €1.300 hebben gedaan. De waarde van dit portfolio zou echter aanzienlijk zijn toegenomen door koersstijgingen.

Met het aanbreken van 2024 en de voortzetting van dezelfde investeringsstrategie, zou het scenario voor Solana-bezitters uiterst gunstig zijn. Als je vanaf 1 januari 2023 tot heden elke week €25 aan SOL had gekocht, zou de waarde van je portfolio nu een verbazingwekkende €11.142 bedragen. Een netto winst van maar liefst €9.517. Dit vertaalt zich in een rendement van 585% over iets meer dan een jaar.

Het verloop wanneer je 25 euro per week in SOL investeerde – Bron: CryptoDCA

Dit verbluffende rendement op SOL in iets meer dan een jaar tijd is een krachtig voorbeeld van hoe een gestage, gedisciplineerde benadering kan leiden tot aanzienlijke financiële winsten. DCA is niet voor niets een van de meest vertrouwde strategieën in de wereld van beleggen.

Automatisch bitcoin kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Klik op de knop hieronder om je aan te melden bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis crypto naar keuze.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 65Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment