Sinds 2023 wekelijks €25 aan shiba inu kopen: dit is het resultaat

Louise de Graaf


Voor niet iedereen is het weggelegd: iedere dag grafiekjes analyseren en op de milliseconde nauwkeurig cryptocurrencies kopen. Naast HODL’en (crypto-jargon voor vasthouden) is er ook een veelgebruikt alternatief.

Deze aanpak, beter bekend als dollar-cost averaging (DCA), bewijst zich als een sterke strategie voor hen die de onvoorspelbare markt willen overwinnen. Dit artikel onderzoekt wat er zou zijn gebeurd als je deze strategie had ingezet en vanaf het begin van 2023 elke week €25 in shiba inu (SHIB) had geïnvesteerd; en daar wordt menig man vrolijk van.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

De ultieme crypto-investeringsstrategie

Dollar-cost averaging blinkt uit in eenvoud. Beleggers kunnen geleidelijk hun crypto bezit zoals shiba inu vergroten. Hierbij houden ze de impact en het risico van marktvolatiliteit zo laag mogelijk. Deze methode is niet alleen minder stressvol, maar verlaagt ook de drempel voor nieuwe investeerders. Met slechts een klein bedrag per week kan men beginnen aan de opbouw van een indrukwekkend portfolio.

Door sinds 1 januari 2023 elke week €25 te investeren, zou een investeerder aan het einde van april 2024 een totale investering van €1.750 hebben gedaan. Door een enorme toename van de shiba inu koers, is het scenario voor shiba inu-bezitters uiterst gunstig. 

Momenteel is één shiba inu token ongeveer $0.0000257 waard, meer dan dubbel zoveel als vorig jaar. De geïnvesteerde €1.750 met dollar-cost averaging zou daardoor nu maar liefst €4.500 waard zijn. Dat komt neer op een rendement van maar liefst 156%, en een winst van €2.750.

Sinds 2023 wekelijks €25 aan shiba inu kopen: dit is het resultaat
Het verloop wanneer je 25 euro per week in SHIB investeerde – Bron: CryptoDCA

Dit ijzersterke rendement op SHIB, in iets meer dan een jaar tijd, is een krachtig voorbeeld van hoe gestaag en gedisciplineerd investeren winst oplevert. DCA is niet voor niets een van de meest vertrouwde strategieën in de wereld van beleggen.

Automatisch bitcoin kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Klik op de knop hieronder om je aan te melden bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis crypto naar keuze.

Pak €10,- gratis!


Post Views: 1.698Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment