Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat

Louise de Graaf


Met de hoge volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt kan het voor velen lastig zijn om weloverwogen investeringsbeslissingen te maken. Het is niet voor niets dat dollar-cost averaging (DCA), ofwel periodiek voor een vast bedrag crypto, zoals ethereum (ETH) aankopen, een van de meest populaire investeringsstrategieën binnen de cryptomarkt is. Wat had deze strategie je opgeleverd wanneer je sinds de start van 2023 elke week 25 euro aan ethereum had gekocht?

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je een account bij Bitvavo aanmaakt.

25 euro ethereum per week

De DCA-strategie is een kinderlijk eenvoudige strategie om te investeren. Je investeert regelmatig een vast bedrag in een activum, ongeacht hoe de onderliggende koers er op dat moment voorstaat. Je stelt simpelweg een eenvoudig plan samen voor jezelf waarin je bepaalt hoeveel je wilt investeren en met welke frequentie (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks).

De DCA-strategie elimineert de noodzaak om de markt te ‘timen’, wat doorgaans een onbegonnen zaak is. Door periodiek te investeren zul je soms relatief hoog inkopen en soms juist relatief laag, wat over tijd zorgt voor een gemiddelde aankoopkoers.

Je spreidt je risico en hoeft je niet druk te maken over de koersbewegingen op de korte termijn. Kortom, het is een aantrekkelijke benadering voor beleggers met een lange termijnvisie, die reeds veel succes heeft bewezen.

Wanneer je vorig jaar elke week 25 euro aan ethereum, ‘s werelds grootste altcoin, had gestopt, dan had je nu in totaal 1.775 euro geïnvesteerd. Deze 1.775 euro aan investeringen zou vandaag maar liefst 2.616,40 euro waard zijn geweest. Dat is een toename van 841,40 euro, wat overeenkomt met een indrukwekkend rendement van 47,40 procent.

ETH DCA
Het verloop wanneer je 25 euro per week in ETH investeerde – Bron: CryptoDCA

De koers van ethereum is met name dit jaar hard de lucht in geschoten. Als investeerder had je dus een flinke portie geduld nodig, maar dit heeft zich inmiddels rijkelijk uitbetaald.

Ethereum heeft, net als iedere andere crypto, forse prijsschommelingen gezien. Door met een gestructureerd investeringsplan te werken kun je als investeerder de psychologische druk verminderen en emotionele investeringsbeslissingen vermijden. Dit maakt het een interessante benadering voor zowel nieuwe als ervaren investeerders in de snel veranderende cryptomarkt.

Automatisch ethereum kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment