Sinds 2023 wekelijks €15 aan BNB kopen: indrukwekkende resultaten

Louise de Graaf


Investeren in cryptocurrency kan door de enorme prijsschommelingen lastig zijn. Veel beleggers kiezen daarom voor dollar-cost averaging (DCA), een strategie waarbij je regelmatig een vast bedrag investeert, ongeacht de koers op dat moment. Wat als je sinds 1 januari 2023 elke week 15 euro in Binance Coin (BNB) had gestoken? Laten we de resultaten bekijken.

DCA in BNB – een voorbeeld

De DCA-strategie is eenvoudig en effectief. Je investeert op vaste momenten een vast bedrag in een activum zoals BNB. Dit betekent dat je de markt niet hoeft te ‘timen’, wat vaak moeilijk en stressvol kan zijn. Door periodiek te investeren, koop je soms tegen een hoge prijs en soms tegen een lage prijs, wat leidt tot een gemiddelde aankoopprijs over de tijd.

Voordelen van DCA zijn onder meer risicospreiding en het vermijden van emotionele beslissingen op basis van kortetermijnschommelingen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor lange termijn beleggers.

Stel dat je sinds 1 januari 2023 elke week 15 euro aan BNB had gekocht. Je zou tot nu toe 1.110 euro geïnvesteerd hebben. De huidige waarde van je portfolio zou echter 2.307 euro zijn, wat betekent dat je een winst van 1.197 euro hebt behaald. Dit komt neer op een rendement van 107%.

Het verloop als je 15 euro per week in BNB investeerde – Bron: CryptoDCA

Stijging van BNB

De prijs van BNB is in 2024 aanzienlijk gestegen, wat heeft bijgedragen aan dit indrukwekkende rendement. Geduld was hierbij essentieel, maar de beloning is duidelijk: een verdubbeling van je investering in iets meer dan een jaar tijd.

BNB heeft, net als andere cryptocurrencies, grote prijsschommelingen doorgemaakt. Door een gestructureerde aanpak zoals DCA kun je als belegger de stress van marktbewegingen verminderen en vermijden dat je beslissingen neemt op basis van emoties. Dit maakt het een waardevolle strategie voor zowel nieuwe als ervaren beleggers in de dynamische wereld van crypto.

In een markt die zo volatiel is als die van cryptocurrency, biedt DCA een manier om gestaag te investeren en mogelijk aanzienlijke rendementen te behalen zonder de constante noodzaak om de markt te volgen of proberen te timen.

Automatisch BNB kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 433

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment