Shiba Inu gaat vlammen tijdens altseason, zegt ontwikkelaar

Louise de Graaf


Terwijl vele analisten zich focussen op de bewegingen van bitcoin (BTC), vindt een bekende ontwikkelaar van het team achter de altcoin Shiba Inu (SHIB) dat de ogen juist gericht zouden moeten zijn op de altcoins. Een altcoin season zou namelijk aanstaande zijn en Shiba Inu zal hierin mogelijk een belangrijke drijfveer zijn.

USDC overstijgt USDT, maar nog niet met marktwaarde

USDC overstijgt USDT, maar nog niet met marktwaarde

Layer-2 project Shibarium

Eerder deze week liet de marketing leider van Shiba Inu, Lucie, haar licht schijnen op een aanstaande altcoin season. Deze periode, waarin altcoins beter presteren dan bitcoin, is volgens haar een fantastische kans voor het project Shibarium en het zogenoemde ShibArmy.

Shibarium is een Layer 2-project van Shiba Inu. Wat inhoudt dat het een tweede laag boven op de huidige blockchain legt, waarin specifieke functies zijn ontwikkeld. In dit geval zorgt deze laag voor lagere transactiekosten en daadwerkelijke decentralisatie van transacties.

Lucie is zelf erg groot voorstander van deze Layer-2 ontwikkelingen, omdat de mogelijkheden en het bijkomend enthousiasme ervoor kan zorgen dat het de verdere groei en innovatie van Shibarium zal aanmoedigen.

Meer handelsvolume en liquiditeit in de altcoin markt

Het project kan volgens Lucie een belangrijke drijfveer zijn achter een aanstaande altcoin season, door de grote voordelen technologische verbeteringen die het met zich meebrengt. Doordat tijdens een altcoin season meer geld vanuit bitcoin naar de overige coins stroomt, zal het Shibarium protocol ook door een breder publiek gebruikt gaan worden. Daarnaast verwacht Lucie dat het zogenoemde ShibArmy (de trouwe volgelingen van Shibu Inu) ook zullen zorgen voor meer zichtbaarheid van de Shibarium tokens.

Een ander bijkomend voordeel van een altcoin season is dat er een toename in het handelsvolume en de liquiditeit ontstaat. Meer handelsvolume betekent namelijk ook dat er meer liquiditeit in de markt zit, wat er weer voor zorgt dat het handelen in Shibarium tokens gemakkelijker wordt.

Waarom stijgt TON zo hard? 3 mogelijke redenen

Waarom stijgt TON zo hard? 3 mogelijke redenen

Belangrijke indicatie voor een aanstaande altcoin season

Om erachter te komen of er een altcoin season aan komt, houdt Lucie een belangrijke indicator in de gaten. Zij noemt als belangrijke indicator, die wijst op een aanstaande altcoin season, de interesse van investeerders in bitcoin en het optimisme daaromheen wanneer zich een stijgende lijn voor de munt begint af te tekenen.

Na een periode waarin investeerders winsten hebben behaald, verkopen zij namelijk een deel van hun bitcoins. Zo verzekeren zij zichzelf voor een deel van de winst. Vervolgens zoeken ze naar het volgende winstgevende project en komen ze al snel uit bij altcoins. Wanneer er voldoende aandacht naar deze munten gaat, start meestal een altcoin season.  


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment