Schrijf memecoins niet te snel af, zegt bekende crypto expert

Louise de Graaf


In de wereld van crypto zijn memecoins een fenomeen geworden dat zowel bewondering als scepsis oproept. Terwijl sommigen ze beschouwen als louter een gimmick, zijn anderen van mening dat ze een diepere betekenis hebben binnen het ecosysteem van blockchains. Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX, staat aan de kant van degenen die geloven dat memecoins daadwerkelijk waarde kunnen bieden. Hij gelooft dat de industrie twee keer moet nadenken voordat het alle memecoins afdoet als ‘dom en waardeloos’.


Mantle-token verdubbelt in waarde en bereikt nieuw prijsrecord

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Memecoins zijn meer dan alleen amusement

Memecoins, zoals dogecoin (DOGE ) en shiba inu (SHIB), zijn digitale activa die vaak zijn gebaseerd op grappige of satirische internetgrappen. Wat begon als een grap binnen de cryptocommunity, is uitgegroeid tot een lucratieve markt met een aanzienlijke aanhang. Hayes beweert dat memecoins meer zijn dan alleen een vorm van amusement; ze hebben het potentieel om de adoptie van blockchaintechnologie te versnellen.

Hayes was te gast in een interview met CEO Raoul Pal van Real Vision. Op 30 maart betoogde Hayes dat memecoins weldegelijk waarde toevoegen aan de cryptosector. Dit doen zij door aandacht te genereren en vervolgens nieuwe gebruikers en ontwikkelaren aan te trekken naar blockchains.

“Je kunt deze dingen afdoen als dom en waardeloos, maar als het aandacht en meer ingenieurs naar de ruimte brengt, is het positieve waarde voor de keten zelf.”

Om daar aan toe te voegen zei Hayes dat Solana en Ethereum de best gepositioneerde netwerken zijn om de stroom van aandacht van memes vast te leggen.

“De chains die deze cultuur kunnen ondersteunen, zullen de chains zijn die waarde hebben.”

Jongere generaties ondersteunen memecoin-hype

Pal ziet een groeiende populariteit van memecoins onder jongere crypto-investeerders. Hij denkt dat deze satirische coins kunnen profiteren van de ‘gaming mentaliteit’ van Generatie Z en Millennials. ”Eigenlijk is dit gewoon gamen met geld,” aldus Pal.

Zowel Pal als Hayes hebben opgemerkt dat de aandacht voor memecoins naar verwachting nog geruime tijd zal aanhouden. Beide heren verwachten dat de memcoin-rally nog niet voorbij is. De op Solana-gebaseerde memecoin dogwifhat (WIF) heeft iets opvallends op de planning staan: het project wilt ergens in de komende maanden geprojecteerd worden op de Las Vegas Sphere.

Los van het feit dat de memecoin met het hondenthema grote plannen heeft, toont het ook zijn prestaties op de cryptomarkt. Dogwifhat heeft namelijk onlangs het arbitrum-netwerk (ARB) ingehaald wat betreft totale marktwaarde. Op het moment telt WIF een marktwaarde van $4,5 miljard, terwijl ARB op $4,4 miljard staat.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment