Ripple sluit nieuwe samenwerking met Hedera en Algorand

Louise de Graaf


Het bedrijf achter de cryptomunt Ripple (XRP) heeft besloten zich aan te sluiten bij een organisatie, die de derde generatie internet beter toegankelijk wil maken voor het grote publiek.

Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?

Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?

Ripple sluit aan bij DeRec

Het bedrijf Ripple zal zich aansluiten bij een organisatie genaamd de “Decentralized Recovery Alliance” (DeRec). Deze organisatie houdt zich bezig met het creëren van een vereenvoudigd systeem om geheimen, zoals digitale bezittingen, accountgegevens, beveiligingssleutels, wachtwoorden en foto’s in te bewaren. Met het systeem willen zij het zogenoemde Web3 beter toegankelijk maken voor internetgebruikers die geen verregaande technische kennis hebben over bijvoorbeeld de werking van blockchains.

Web3 is een derde generatie van het internet waarbij websites en apps informatie op een slimme en menselijke manier kunnen verwerken. Door gebruik te maken van moderne technologieën zoals blockchains en artificial intelligence (AI).

Met het bedrijf Ripple sluit ook automatisch XRPL Labs zich aan bij de organisatie, waar ook al Hedera en Algorand in zitten. 

DeRec-app

De “DeRec” app is al in januari door de organisatie gelanceerd. De app maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze belangrijke gegevens of documenten te bewaren en weer terug te krijgen wanneer je de toegang ertoe bent verloren.

De app zorgt ervoor dat meerdere gebruikers een gecodeerd stukje van de geheime informatie of documentatie bewaren. De bewaarders hebben zelf geen toegang tot hetgeen zij onder zich houden. Zelfs wanneer bijna de helft van de bewaarders samenkomt, kunnen zij de informatie nog steeds niet ontcijferen.

DeRec is beschikbaar voor meerdere netwerken en bevat ook de mogelijkheid om geheime informatie en documentatie zowel op de blockchain als offline te kunnen bewaren. Daarnaast zou het gebruik van de app niet traceerbaar zijn, waardoor de identiteit van gebruikers geheim blijft.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Concurreren met vergelijkbare Ethereum standaard=

De app moet een tegenhanger worden van de smart account standaard ERC-4337 van Ethereum (ETH). Deze standaard werd in maart 2023 gelanceerd en biedt dezelfde mogelijkheid aan gebruikers ervan. Op dit moment kunnen slechts enkele netwerken deze standaard gebruiken, namelijk Polygon, Optimism, Arbitrum, BNB Smart Chain, Avalanche en Gnosis Chain.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment