Ripple onder vuur: SEC verlengt cruciale deadline

Louise de Graaf


Een recente wending in de nog altijd lopende zaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple (XRP) heeft wederom de aandacht getrokken. De SEC heeft van de rechter namelijk een verlenging gekregen voor het indienen van belangrijke documenten, wat de zaak naar een nieuw hoofdstuk leidt.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Uitstel maar geen afstel in de XRP-rechtszaak

Eerder deze maand werd Ripple opgedragen om belangrijke nieuwe documenten te overhandigen aan de SEC. Gisteren heeft rechter Analisa Torres ingestemd met een verzoek van de SEC voor een uitstel voor het indienen van hun openingsschrift gerelateerd aan deze nieuwe documenten. In totaal is de deadline met een week opgeschoven. Dit geeft de SEC tot 22 maart de tijd, terwijl Ripple tot 22 april heeft om te reageren. De SEC zal vervolgens op 6 mei hun repliek indienen. We moeten nog even wachten tot er weer nieuwe ontwikkelingen gaan komen in de beruchte XRP-rechtszaak

Ripple betoogt ondertussen nog altijd dat XRP geen effect is en bekritiseert de SEC voor het ontbreken van duidelijke richtlijnen. Hoewel rechter Torres in juli 2023 gedeeltelijk in het voordeel van Ripple besliste door aan te geven dat XRP niet als een effect beschouwd werd in het kader van de ‘programmatische verkopen’, blijft de discussie voortduren, vooral rond de verkoop aan institutionele beleggers.

De impact op de crypto-industrie

De definitieve uitkomst van deze zaak kan verstrekkende gevolgen hebben voor de hele crypto-industrie, gezien het potentieel om een precedent te scheppen. Terwijl Ripple en de SEC zich voorbereiden op de volgende ronden in deze juridische strijd, houdt de hele crypto-gemeenschap haar adem in, wachtend op een beslissing die de toekomst van crypto kan vormgeven.

De uiteindelijke beslissing zal niet alleen invloed hebben op Ripple en XRP, maar ook op de bredere perceptie en regulering van cryptocurrencies wereldwijd. De uitspraak gaat ongetwijfeld gebruikt worden door de SEC om mogelijk ook andere cryptocurrencies als effect te bestempelen, mocht de rechter dat op die manier beoordelen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment