Rentebesluit drukt bitcoin en Celsius overleeft crisis

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel brengen we je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op de crypto markt van de afgelopen nacht.

Zo ben je snel op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.


Crypto drama rondom Kanye West eindigde in rechtszaak

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Renteverlaging blijft uit, zorgt voor bitcoin koersdaling

Gisterenavond stonden de financiƫle markten voornamelijk in het teken van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

Zoals de markt had verwacht, heeft de Federal Reserve nog geen renteverlaging doorgevoerd. Echter, Fed-voorzitter Jerome Powell klonk in zijn speech minder positief over een renteverlaging in maart dan werd gehoopt.

Daarom verwacht nog slechts 35% van de markt een verlaging in maart terwijl dit onlangs nog boven de 80% lag. Bitcoin (BTC) daalde gisterenavond dan ook met bijna 4% van $43.600 naar $42.000.

Advertisement
Celsius doorstaat faillissement

Celsius lijkt zijn faillissement te hebben overleefd en het lijkt erop dat crediteuren eindelijk hun geld terug zullen zien.

$3 miljard wordt onder de crediteuren verdeeld en zij krijgen een aandeel in een nieuwe mining-bedrijf genaamd Ionic Digital Inc.

Voormalig CEO Alex Mashinsky was in 2022 opgepakt voor fraude. Zijn rechtszaak staat gepland voor september dit jaar.


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

Mining bedrijven moeten hun verbruik rapporteren

Het Amerikaanse ministerie van Energie eist plotseling rapporten van bitcoin miners over hun energieverbruik in de komende zes maanden.

Het Department of Energy (DOE) is bezorgd dat de recente bitcoin koersstijging leidt tot een toeloop naar mining.

Miners worden gedwongen gedetailleerd hun energieverbruik vast te leggen en door te geven. Momenteel ligt de totale hash rate, of rekenkracht, van het netwerk op een gemiddelde van 540 exahashes per seconde, een verdubbeling binnen een jaar tijd.


Crypto platform voor karaoke gehackt, leidt tot miljoenenroof

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Weer een enorme bitcoin inbeslagname

Deze week waren op Crypto Insiders al meerdere verhalen te lezen over enorme inbeslagnames in de crypto wereld. Zo werd in de VS van een drugsbaron 8.100 BTC in beslag genomen en in Duitsland werd zelfs 50.000 BTC in beslag genomen.

Gisteren meldde de Financial Times dat de Britse politie maar liefst $1,78 miljard aan bitcoin in beslag heeft genomen van een grote Chinese investeringsfraudezaak.

De politie had in 2018 61.000 BTC in beslag genomen. Deze bitcoin zijn inmiddels meer dan $2,5 miljard waard.

De verdachte in de zaak, Yadi Zhang, is op de vlucht geslagen en heeft naar verluidt zelfs $5 miljard gestolen van 128.000 investeerders.


Post Views: 57Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment