Recordtoename stablecoins op crypto exchanges signaleert omslagpunt

Louise de Graaf


De crypto-markt komt steeds dichterbij de goedkeuring van één of meerdere Amerikaanse spot-ETF’s voor bitcoin (BTC). De kans wordt volgens experts steeds groter dat de verschillende aanvragen vanavond nog goedkeuring zullen krijgen, daarom bereiden investeerders zich al voor. Crypto exchanges ontvangen grote bedragen aan stablecoins in afwachting op een eventuele goedkeuring.


Oprichter crypto beurs gearresteerd: $25,7 miljoen weggesluisd

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Aantal stablecoins op cryptobeurzen groeit weer

Uit data van CryptoQuant blijkt dat het bedrag aan stablecoins dat nu op alle onderzochte exchanges ligt is toegenomen tot een record. In totaal bewaren de wallets van exchanges nu zo’n 19,6 miljard dollar aan stablecoins van klanten en van de beurzen zelf. Er is sprake van een enorm snelle toename; op 1 januari lag het bedrag nog op 18 miljard dollar.

Halverwege september vonden de totale stablecoin-reserves van cryptobeurzen een lokale bodem op 17,8 miljard dollar. Sindsdien is het bedrag dus met 1,8 miljard dollar gestegen. Gemeten van de bodem naar de piek op 8 januari betreft de toename zelfs 2,4 miljard dollar, of 12%.

Stablecoin crypto supply nog steeds dramatisch

Wel moeten worden benadrukt dat de toename nog niets is vergeleken met wat het voorheen is verloren. De piek van het bedrag aan stablecoins op exchanges lag op ongeveer 28 miljard dollar en was in mei van 2021. Sindsdien ging het bergafwaarts. 2023 was het meest extreem; vorig jaar is het bedrag afgenomen van 30 miljard dollar tot 15,6 miljard dollar.

Ook was 2023 voor stablecoins in het algemeen niet zo positief. De prijzen van veel cryptocurrencies zijn vorig jaar gestegen, maar de marktwaarde van stablecoins bleef grotendeels gelijk. Dat suggereert dat er een gebrek aan vertrouwen in de markt is.

Tegelijkertijd hebben mensen dus massaal hun stablecoins van exchanges gehaald. Dat kan ook duiden op een gebrek aan vertrouwen, maar het hoeft niet per se wantrouwen in stablecoins zelf te signaleren. Het kan ook betekenen dat mensen liever hun coins zelfs bewaren, in verband met de talloze problemen met exchanges van afgelopen jaren.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment