Record Bitcoin ETF leegloop en Amerika plant BTC dump

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel brengen we je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op de crypto markt van de afgelopen nacht.

Zo ben je snel op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.

Bitcoin ETF leegloop bereikt hoogste niveau

Helaas lijkt de bitcoin (BTC) ETF leegloop nog niet helemaal voorbij te zijn.

Gisteren rapporteerden we dat de uitstroom uit het GBTC fonds van Grayscale eindelijk afremt. Helaas remt ondertussen ook de instroom in de andere bitcoin beursfondsen af.

Zo stroomde gisteren nog slechts $66 miljoen naar de bitcoin-ETF van BlackRock. Daardoor kwam de netto uitstroom voor alle bitcoin ETF’s gisteren op $158 miljoen uit. Dat is de grootste uitstroom in een enkele dag tot dusver, meldt James Seyffart van Bloomberg.

Alle 11 bitcoin-ETF’s hebben nu gezamenlijk ongeveer 649.000 BTC in handen. Dat is een afname van ongeveer 11.000 BTC ten opzichte van de 660.000 BTC die de fondsen nog eerder deze week hadden.

Desondanks zijn de analisten van JPMorgan overtuigd dat het einde van de uitstroom uit het GBTC fonds inmiddels in zicht is. Daarmee zal waarschijnlijk ook de druk op de bitcoin koers enigszins afnemen.

Silk Road bitcoin dump aanstaande vanuit Amerikaanse overheid

Er volgt wellicht echter meer druk op de koers vanuit een andere hoek. De Amerikaanse overheid kondigt aan dat het van plan is om een deel van zijn in beslag genomen bitcoin te verkopen.

Het gaat dan om 2.934 BTC ter waarde van $117 miljoen die de overheid in beslag had genomen van Xanax (Alprazolam) dealers die waren verbonden aan de beruchte Silk Road marktplaats.

Toch hoeven we ons waarschijnlijk niet al te druk hierover te maken. Dat is namelijk een zeer kleine hoeveelheid vergeleken met de GBTC uitstroom van de afgelopen tijd. Daar is namelijk meer dan $4 miljard aan bitcoin verkocht.

Altlayer (ALT) lancering en airdrop leiden tot prijsstijging

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen over de lancering van altlayer (ALT) en de bijbehorende airdrop op Binance.

De nieuwe ALT token steeg in eerste instantie met ongeveer 30%, maar corrigeerde vervolgens en komt vanochtend op een prijs van $0,32 uit. Daarmee staat ALT alsnog 16% in de plus vandaag.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment